Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 22
Изгубил крак или око, човек знае това; Загубата на идентичност е невъзможно да разбере, защото няма кой да осъзнае загубата.
Оливър Сакс
Но очите му така изпълниха това лице в разцвет със светлината на неговата красота.
Орасио Кирога
Мисля, че трябва да съм имал око - и ще бъда честен, надявам се: надявам се, че сега е едноок пазач на затвора и разказва своята история за това как се е опитал да продаде малко момче след сключена сделка и това момче се обърна и извади окото си - надявам се цялото му измамно лице да бъде изрязано, подаръкът ми за мръсен предател.
Анди Мълиган
Влюбих се в очите, които ме гледаха, и в усмивките. Мисля, че благотворителността е най-съблазнителното нещо на света и никога не съм го правил. За първи път в живота си си заобиколен от хора, които ти казват да направиш нещо, което помага.
Анди Мълиган
Можех да прекарам остатъка от живота си така: с него, през нощта, в Рим, очите ми бяха напълно затворени, единият крак беше свит около неговия. Мислех да се върна тук през следващите седмици или месеци - защото това беше нашето място.
Андре Акиман
На чашата кафе не се осмелиха да вдигнат очи един към друг. В края на краищата, по време на сутрешното кафе любовниците или се приемат или се отричат завинаги.
Андре-Марсел Адамек
В действителност нашата вселена е движещо се, разпръскващо енергийно поле. Възможностите му са безкрайни, но тъй като очите ни са насочени към проблемите, именно проблемите стават реални.
Пам Граут
Може би това е основната разлика между любовта и приятелството. Когато сте приятели - всичко е толкова добре, но когато се влюбите, главата ви е пълна бъркотия и мъгла, точно като в моите очи.
Паола Перети
Колкото по-силно е демонизиран образа на врагът, толкова по-голям герой изглеждаш в собствените си очи.
Пат Бюканън
Ако имате добра идея и сте готови да направите каквото е необходимо, за да я преследвате, дръжте главата си и очите отворени, защото не знаете кога възможността ще почука.
Паула Дийн
Любовта е сляпа, но бракът е истински отварящ очите.
Паула Дийн
Препятствията са страшните неща, които виждаме, когато откъснем очи от целта си.
Педрам Шоджай
Единствената причина да не отваряме сърцата и умовете си за други хора е, че те предизвикват объркване в нас, с което не се чувстваме достатъчно смели или разумни, за да се справим. До степента, в която гледаме ясно и състрадателно към себе си, ние се чувстваме уверени и безстрашни да гледаме в очите на някой друг.
Пема Чодрьон
Когато се отворите към непрекъснато променящата се, непостоянна, динамична природа на вашето собствено същество и на реалността, вие увеличавате способността си да обичате и да се грижите за другите хора и способността си да не се страхувате. Можете да държите очите си отворени, сърцето си и ума си отворен. И забелязвате, когато сте увлечени от предразсъдъци, пристрастия и агресия. Развивате ентусиазъм да не поливате повече тези отрицателни семена от сега до деня, в който умрете. И започвате да мислите за живота си като предлагащ безкрайни възможности да започнете да правите нещата по различен начин.
Пема Чодрьон
Рибите не могат да затворят очите си. Те ги държат отворени през цялото време, дори когато са мъртви. Повечето хора умират, когато остареят... когато вече нямат енергия да се разхождат и когато почти не могат да се справят и в инвалидна количка...
Пернила Сталфелт
Глупаците са слепи с очите си.
Петър Петрович Негош
Способността на снимката е да разкрива подробности, които в реалния живот човешкото око не забелязва.
Пиер Бул
Светлината на разума се намира на страната на тези, които се стремят да махнат наочниците от очите си.
Пиер Бурдийо
Ако вие не изучавате компаниите, вероятността за успешна покупка на акциите е също такава, както и вероятността да спечелиш на покер при игра със затворени очи.
Питър Линч
Парадоксално, едно от най-големите предимства на мисловните карти е, че те рядко са необходими отново. Самият акт на конструиране на карта е толкова ефективен за фиксиране на идеи в паметта, че много често цяла карта може да се извика, без изобщо да се връща към нея. Мисловната карта е толкова силно визуална и използва толкова много от естествените функции на паметта, че често може просто да бъде разчетена в окото на ума.
Питър Ръсъл
При групиране на хора или обекти обикновено се използват три основни форми - овал, триъгълник и кръг. Ако човешкото око може да съпостави картината с една от основните форми, изображението придобива допълнителна изразителност.
Питър Уорд
Създанието гледа открито с всичките си очи... Освободено от смъртта. Само ние виждаме това: свободното същество има своя напредък винаги зад себе си, а Бог преди него, и когато се движи, то се движи във вечността, както правят потоците.
Питър Хелър
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
41
Следваща