Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 2
За да намерим приятел, трябва да си затворим едното око, за да го запазим – двете.
Норман Дъглас
Затвори очи и ще видиш.
Жозеф Жубер
Може би това е животът... мигване на окото и мигащи звезди.
Джак Керуак
Не мога да отида на ресторант и да си поръчам храна, понеже не мога да откъсна очи от шрифтовете.
Доналд Кнут
Няма микроскоп с такова увеличение, като очите на човек, любуващ се на себе си.
Александър Поуп
Не бива да се страхувам. Страхът погубва разума. Страхът е онази низка смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен. А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще остана единствено аз.
Франк Хърбърт
Красотата е самоусещане и то се отразява в очите ти. Тя не е физическо явление.
София Лорен
Лесно е да се заблуди окото, но е трудно да се заблуди сърцето.
Ал Пачино
Трябва да се ожените не с очи и пръсти, както правят някои, преброявайки колко зестра има булката, вместо да разберете каква ще бъде тя в съвместния живот.
Плутарх
Когато очите говорят едно, а езикът друго, опитния човек повече вярва на първото.
Ралф Уолдо Емерсън
Създателят е сътворил жените да радват окото и да измъчват ума.
Робърт Джордан
За да видим колко преяждаме, стомахът ни се намира на същата страна като очите.
Фаина Раневска
Дръжте очи широко отворени преди сватбата и затворете очите си след това.
Бенджамин Франклин
От очите към сърцето е положена пътека, която не минава през интелекта.
Гилбърт Кийт Честъртън
Затвори очи и гледай.
Джеймс Джойс
Зад всеки велик мъж стои една жена, която си върти очите.
Джим Кери
Когато бият животно, очите му придобиват човешко изражение. Колко трябва да изстрада човек, преди да стане човек.
Карел Чапек
Когато една жена ти говори, слушай какво казват очите и.
Виктор Юго
Ако грешките на най-добрия човек бяха изписани на челото му, той щеше да нарисува шапката си над очите.
Томас Грей
При някои хора самотата е бягство не от други, а от самите тях. Защото те виждат в очите на другите само отражение на себе си.
Ерик Хофер
Око за око – това води само до още по-голяма слепота.
Маргарет Атууд
Америка е ураган и единствените хора, които не чуват тътена, са тези щастливци, невероятно глупави и самодоволни бели протестанти, които живеят в центъра, в спокойното око на големия вихър.
Норман Мейлър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
41
Следваща