Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 19
Той никога не е мислил много за училище и това. Той каза, че можеш да научиш най-много това, което си струва да знаеш, като държиш очите и ушите си обелени. Най-добрият начин за учене, той винаги е казвал, е да правиш.
Майкъл Морпурго
Най-важното е да живееш интересен живот. Дръжте очите, ушите и сърцето си отворени. Говорете с хора и посещавайте интересни места и не забравяйте да задавате въпроси. За да бъдеш писател, трябва да пиеш от света около теб, така че той винаги да е там в главата ти.
Майкъл Морпурго
Само най-добрите книги са специални. Защо? Защото те отварят очите ни, докосват ни, вълнуват ни, разширяват ни.
Майкъл Морпурго
Определете период от 30 минути всеки ден, когато можете да бъдете сами и необезпокоявани. Отпуснете се и се настанете възможно най-удобно. Сега затворете очи и упражнявайте въображението си.
Максуел Малц
Геометрията съществува навсякъде. Необходимо е обаче да имаш очи, за да я видиш, интелигентност, за да я разбереш, и дух, за да й се чудиш. Дивият бедуин вижда геометрични форми, но не ги разбира; сунитите ги разбират, но не им се възхищават; художникът най-накрая долавя съвършенството на фигурите, разбира красотата и се възхищава на реда и хармонията. Бог беше Великият Геометър. Той геометризирал небето и земята.
Малба Тахан
Хилядолетните очи на пианиста поставят под съмнение такава безполезна наслада.
Мануел Васкес Монталбан
Ти си богат във всяко отношение, а аз не съм нищо друго освен отражението, което виждам в очите ти.
Марек Алтер
Любовта е навсякъде, но ако очите ни не са отворени, за да я видим, ние пропускаме. Кой от нас не е пропуснал любовта, защото я търсихме в една опаковка, а тя дойде в друга? Проблемът ни рядко е липсата на любов толкова, колкото умственото блокиране на нашето съзнание за нейното присъствие.
Мариам Уилямсън
Очите на любовта лъжат.
Мариан Фредриксон
Мъж, дори със счупен врат и смачкана глава, е доволен да бъде готин в очите на жена.
Мария Метлицкая
По същия начин, по който трябва да почистваме ушна кал от ушите и мръсотия от очите, всички сме помолени да изчистим своите заключения и преценки, които блокират сърцето ни да се срещне със света.
Марк Непо
Търпеливите очи на хора, които вече са загубили твърде много.
Марко Мисироли
Добрите хора винаги прощават. Те си затварят очите за нечии провали.
Марко Пиер Уайт
През прозореца видях Себастиан да ме гледа гневно. Почти се страхувах, че очите му ще спукат стъклото.
Маркъс Емерсън
Каква е връзката между нас със света, докторе? Нашите ръце ли са? Нашето чувство за допир? Нашите очи и уши? Нашето обоняние, може би всички тези неща? Това ли са връзките, които имаме със света около нас? Не, не са. Единствената истинска връзка, която имаме със света, е нашият ум. Да, сетивата ни могат да ни подадат информация, но информацията сама по себе си не означава нищо. Нашите умове са тези, които придават на нещата смисъл. Нашите умове създават света за нас. И умовете могат да грешат. Умовете могат да се объркат. Повредена. Тогава какво от света? Как се появява тогава? То също изглежда объркано и повредено.
Маркъс Седжуик
Опитайте се да видите своя свят и себе си по този начин, с отворени очи за всичко, което е пред вас, без ум, свободен от дихотомии. Добър или лош ли си, крехък или твърд, мъдър или глупав? Да. И аз също.
Марта Бек
Агнес Татъл беше единственият човек, когото някога е срещал, който беше достатъчно силен, за да погледне живота право в очите и да плюе. Трябва да е математиката в нейния произход. Такъв смел реализъм със сигурност не идва от изучаването на английската литература.
Марта Удруф
Вашите хора се променят постоянно и това е точно пред очите ви. Ако не се промените съответно, може и да се справите с широко затворени очи. Това е най-непростимият предразсъдък от всички.
Маршал Голдсмит
Не търся любов. търся утеха. Комфорт за всички тези страни, които загубихме, откакто напуснахме утробата на майка си, които заместваме с истории, като алчни деца, с широко отворени очи към разказвача. Истината е, че няма нищо друго освен страдание: ние се опитваме да забравим, в прегръдките на непознати, че скоро ще изчезнем.
Матиас Енар
За да повиши заслугата си в очите на слугите и да вдъхне увереност в себе си, Андрей сложи златната си кутия за цигари, за да могат всички да го видят добре.
Матилда Кшесинская
Каква е ползата да имаме очи, ако не можем да видим света, през който преминаваме?
Матю Пърл
Той огледа работната стая, очите му паднаха върху моя интегратор. - Какъв звяр е това? - каза той. - Невъзпитан вид - казах аз. Той протегна ръка към главата му. - Хапе ли? - Не знам, но след малко може да разберем.
Матю Хюз
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
41
Следваща