Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 16
Кобенският шаман инжектира в главата на начинаещия кристали от скален кристал, които изяждат мозъка и очите му, заменят тези органи и стават негова сила.
Мирча Елиаде
Без значение колко е мрачен твоят живот, отвори очи и се постарай да видиш възможности. Ти ще ги видиш, защото тях ги има винаги.
Норман Винсънт Пийл
Всеки разказ не е добър в това, че съответства на действителността, а в това, че помага да погледнеш на света с други очи и зарежда с енергия.
Паскал Брюкнер
Дръжте под око задачата, а не себе си. Задачата има значение, а ти си служител.
Питър Дракър
В наше време жените говорят с тялото, и мнозина слушат очите си.
Ракел Уелч
Човекът, който измисли телескопа, разбра повече за небето, отколкото затворените очи на молитвата са откривали някога.
Робърт Ингерсол
...защото този, който често остава сам, постоянно се замисля за това, което е видял със собствените си очи.
Селма Лагерльоф
Затварям очи и целият свят умира; отварям ги и целият се ражда отново.
Силвия Плат
Да бъдеш експерт по компютри или успешен мениджър днес е дар от природата, а красивите устни и очи е културен факт.
Славой Жижек
Христос няма тяло сега, освен моето. Той се моли в мен, работи в мен, гледа през очите ми, говори чрез думите ми, работи през ръцете ми, ходи с краката си и обича със сърцето ми.
Тереза Авилска
Стремете се да затворите очите на тялото и да отворите тези на душата и да погледнете в собственото си сърце.
Тереза Авилска
Пресичаме мостовете си и ги изгаряме зад нас. По пътя ни напред остава само споменът за миризмата на дим и фактът, че някога очите ни бяха пълни със сълзи.
Том Стопард
За ясното око най-малкият факт е прозорец, през който може да се види безкрайността.
Томас Хъксли
Убеждението на американеца, че трябва да може да погледне всеки човек в очите и да му каже да отиде по дяволите, е самата същност на начина на живот на свободния човек.
Уолтър Липман
У тълпата има очи и уши, но в крайно малко разсъдък и толкова памет.
Артур Шопенхауер
Очите са най-главното. Хората ви гледат в очите, когато разговарят с вас.
Хайди Клум
Очите са най-изразителната част от женското лице.
Артър Голдън
Няма любов с трезви очи. Немислимо е да завладееш жена в открита борба: да се приближиш с нея с повдигната глава и правдиви думи - това означава да я отблъснеш от себе си.
Аугуст Стриндберг
На война всичко става бързо. Съдбата на войника се променя неочаквано. Не можеш да мигнеш с очи.
Валентин Катаев
Мисля, че виждането се случва отчасти през очите, но не изцяло.
Вим Вендерс
Най-политическото решение, което вземате, е там, където насочвате очите на хората. С други думи, това, което показвате на хората от ден на ден, е политическо... И най-политически индоктриниращото нещо, което можете да направите на човек, е да му показвате всеки ден, че не може да има промяна.
Вим Вендерс
Хилядолетието в сравнение с вечността е много по-кратък период, отколкото мигане на окото в сравнение с бавно движение на небесни светила, въртящи се в безкрайното пространство.
Данте Алигиери
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
41
Следваща