Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 15
Човек, чиято глава е наведена и чиито очи са тежки, не може да погледне светлината.
Кристин дьо Пизан
Остана ми само една черно-бяла снимка на майка ми, когато беше по-малка. Тя беше на 17, когато беше заснета и красива с тънки къдрици и очи, които блестяха като тъмни мрамори.
Лиз Мъри
Мама беше законно сляпа поради дегенеративно заболяване на очите, което имаше от раждането. Това означаваше, че тя има право на социални помощи и животът ни се въртеше около първия ден от всеки месец, когато нейното плащане трябваше да бъде дължимо.
Лиз Мъри
Не искам да споменавам имена, но имах чувството, че когато работех в Холивуд, имаше някои мои колеги, които дори не ме гледаха в очите, защото бях азиатец.
Лий Бюнг-Хун
Ние сме добри в грижите за малките деца и отделяме много енергия, за да ги научим на неща като да четат. Но когато децата станат толкова високи, колкото родителите си и могат да ги гледат в очите, ние сме склонни да изпуснем топката - в момент, в който най-много се нуждаят от любяща последователна общност от възрастни, било то родители, лели, чичовци или други.
Лори Халсе Андерсен
Бяха ни дадени: Две ръце да държим. Два крака за ходене. Две очи за виждане. Две уши за слушане. Но защо само едно сърце? Защото другото е дадено на друг. За да го намерим.
Лорън Чайлд
След като се научите да гледате на архитектурата не само като на изкуство повече или по-малко добре или повече или по-малко лошо направено, но като социална проява, критичното око става ясновидско.
Луис Съливан
Да знам, че съм красива в неговите очи, ме правеше красива.
Джанет Фич
Има мъже, които са по-красноречиви от жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи.
Карл Юлиус Вебер
Големият минус на Върховния [на Сталин] беше в това, че по време на войната той лично нито веднъж не отиде при войниците на фронта и не видя със собствените си очи бойните действия на войските.
Георгий Жуков
За подобни методи и постъпки един ден светът ще предяви обвинения към виновните, в това число и на Вермахта, пред очите на когото се извършва всичко това.
Вилхелм Канарис
Мъжът слуша с ушите си, а жената – с очите си; първият, за да разбере какво му говорят, втората, за да се хареса на този, който й говори.
Василий Ключевски
Нейният кръгозор беше ограничен и се определяше от кръгозора на околната среда, но ограниченият ум забелязва ограничеността само в другите. Затова тя смяташе, че нейният мироглед е необикновено широк и ако те с Мартин нямат сходни възгледи, то е само поради неговата ограниченост; тя мечтаеше да го научи да гледа с нейните очи и да разшири кръгозора му, за да се слее той с нейния кръгозор.
Джек Лондон
Вестниците си затварят очите за това как са написани материалите им, стига да има големи фотоси.
Сиена Милър
Жената обича да й пускат прах в очите и колкото повече го пускат, толкова по-силно тя разтваря очите си, за да попадне в тях възможно най-много.
Алфред дьо Мюсе
Има ли по принцип необходимост от огледала? За да узнаем дали сме симпатични и красиви, е достатъчно да затворим очи и да попитаме своя ум и сърце.
Джани Родари
Най-трудно е да притежаваш тези добродетели, които, в очите на хората, не се отличават от пороците.
Ан дьо Стал
Ние сме такъв екип Саламандър, който получава закалка в този огън и пожар. Днес ние сме по-силни от всички спецзвена, "Алфа", "Беркут" и "Морски тюлени" взети заедно. Защото ние с вас сме екип, който може очи в очи, тет-а-тет да се противопостави на кризата.
Юлия Тимошенко
Очите виждат само това, което умът е готов да разбере.
Анри Бергсон
Преди да се омъжите е необходимо да изучите не само съпруга, но и неговите роднини и техните взаимоотношения. Попитайте дали той разбира, че съпругата е по-важна от бащата и майката и още повече от братята и сестрите. Ако той разбира това - добре, ако не го разбира - обяснете му и го попитайте дали е съгласен с това. Ако снаряд удари къщата и нещо падне върху съпругата и сестра му - от кой край трябва да се тежеста, за да се освободят жените? По християнски е правилно да се започне от края, където е съпругата. Ако той не разбира това, тогава сключването на брак с такъв мъж е необмислено. Има и друг вариант за това какво да направите: можете да станете толкова ценен човек за съпруга си, че той да седи в краката ви като в краката на своята принцеса, часове наред, не получавайки нищо в замяна и само да ви гледа с радост в очите. Вие трябва да се постараете той да ви заобича толкова много.
Дмитрий Смирнов
Ние пренебрегваме онези неща, които са пред очите ни, и без да обръщаме внимание на нещата, които ни достигат, преследваме тези, които са далеч.
Плиний Стари
Благодарността вдига очите ни от нещата, които ни липсват, за да можем да видим благословиите, които притежаваме.
Макс Лукадо
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
41
Следваща