Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 13
Всичко, което минава пред очите ни, доказва, че не живеем в мирен и хармоничен свят.
Франсоа Митеран
Погледни в своето Сърце, и като видиш Любовта повече никога не отдръпвай очи.
Инаят Хан
Кажи й, че тя е светлината на очите ми и господар на сърцето ми.
Халед Хосейни
Когато някой ви заплашва с мачете, никога не обръщайте гръб. Стой мирно. Погледнете го право в очите и го попитайте какъв е проблемът.
Ханс Рослинг
Когато слушате музика е по-добре да покриете очите, отколкото ушите си.
Хосе Бергамин
Странна и донякъде безстрастна физиономия често е, може би, предимство за оратор или ръководител от какъвто и да е вид, защото помага да се фиксира окото и да се очарова ума.
Чарлз Кули
Ние говорим да предпазим света от това, което се случва в Южна Африка. Бруталната политика на апартейда се прилага пред очите на народите по света.
Ернесто Че Гевара
Когато се умориш да се тревожиш и да оплакваш коня си и да се опитваш да не се страхуваш, кажи ми и аз ще го направя за известно време, за да затвориш очи и да спиш спокойно.
Шанън Хейл
Тя отговори, като стана и първо го целуна, хвана бузите му, затвори очи и се почувства сигурна като кости и дълбоко като кръв, че е намерила своето място.
Шанън Хейл
Изкуството и науката са като двете очи на човешката култура.
Юрий Лотман
Очите имат голямо значение в киното, както ме е учил господин Капра. Разбира се, трябва добре да се произнесе диалога, за да се получи. Но е голямото актьорско изкуство да изразяват чувствата именно с очите!
Барбара Стануик
Бездетните експерти по отглеждането на деца също ме вкарват сълзи от смях в очите ми, когато казват: Обичам децата, защото са толкова честни. В ЦРУ или КГБ няма агент, който да знае как да прикрие кражбата на храна, как да фалшифицира че спи, или как да подправя подписа на родител като дете.
Бил Козби
Преминаването на времето не е стабилно нещо. Хората се опитват да го измерват, но изглежда, че някои дни са натъпкани години, а други преминават за миг на око. Някои дни имат значение, а други не.
Блу Балиет
Очите ни виждат само големите измерения, но извън тези има и други, които избягват от откриването, защото са толкова малки.
Брайън Грийн
В собствените си изследвания, когато работя с уравнения, никога не се чувствам така, сякаш наистина разбирам какво правя, ако за разбирането си разчитам единствено на математиката. Трябва да имам визуална картина в съзнанието си. Непрекъснато превеждам от математиката в някаква интуитивна картина на окото.
Брайън Грийн
Точките на звездната светлина, които виждаме с просто око, са фотони, които струят към нас от няколко години или няколко хиляди.
Брайън Грийн
Човекът, който вижда възможност и не прави нищо, спи с отворени очи.
Брайън Хърбърт
Бягането към опасността е глупаво. ... Но и затварянето на очите си за това. Много опасности стават по-малко опасни, след като разберете потенциалните им опасности.
Брандън Мъл
Можех да срещна ужасни хора и в крайна сметка да видя света през техните очи, да видя техните слабости, техните нужди.
В. С. Найпол
Очите ми не са специални, носът ми не е специален, устните ми не са специални.
Валери Бертинели
Уверена съм, че красотата съществува в очите на другите, главното е да чувстваш себе си в това тяло, в което си.
Ванеса Паради
И за първи път в живота си видях нещо ново, отразено в очите, които ме видяха. Уважение. Това ме научи на много ценен урок. Че мечтите имат власт само над собствения ви ум. Но с парите можете да имате власт над умовете на другите.
Викас Сваруп
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
41
Следваща