Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 12
Например, ако нещо е там, можете да го видите само с отворени очи, но ако го няма, можете да го видите също и със затворени очи. Ето защо въображаемите неща често се виждат по-лесно от реалните.
Нортън Джъстър
По това време бях като новоизлюпена лястовица, живееща високо в ниша в стрехите, която от време на време наднича над върха на гнездото си с малките си светли очи.
Пиер Лоти
Хората с високи нива на лично майсторство ... не могат да си позволят да избират между разума и интуицията, или главата и сърцето, повече, отколкото биха избрали да ходят на един крак или да виждат с едно око.
Питър Сендж
Може би да гледаме през големите бебешки очи - ако можехме - нямаше да е толкова откровено преживяване, колкото мнозина си представят. Може да видим свят, обитаван от предмети и хора, свят, изпълнен с причинно-следствена връзка, действие и морал - свят, който би ни изненадал не със своята свежест, а със своята познатост.
Пол Блум
Аз затварям очите си за това, че да видя.
Пол Гоген
Отнема твърде много въображение, за да видим мъките на хората, които приемаме за щастливи. Истинските им битки се провеждат, подобно на звездите, в някакво царство на светлината, неусетно за човешкото око. Подвиг на ума е да отгатнеш чуждото сърце.
Андрю Шон Гриър
Сълзите са благородният език на окото.
Робърт Херик
Отне ми много време да не се съдя през очите на другите.
Сали Фийлд
Постоянната армия, колкото и да е необходима в някои моменти, винаги е опасна за свободите на хората. На такава сила трябва да се гледа с ревниво око.
Самюел Адамс
Архитектът трябва да се научи да вижда и да отваря очи, защото винаги има урок, който да научиш от улиците.
Сантяго Калатрава
Колкото по-дълго държа очите си затворени, толкова по-дълго остава всичко, както беше.
Сесилия Ахърн
Силата е Божията ръка или ръка, всезнанието е Божието око, милостта е Божията наслада, вечността е Божията продължителност, но светостта е Божията красота!
Стивън Чарнок
Светът не се променя пред очите ти, той се променя зад гърба ти.
Тери Хейс
Хората обикновено смятат ходенето по вода или във въздуха за чудо. Но мисля, че истинското чудо не е да ходиш нито по вода, нито във въздуха, а да ходиш по земята. Всеки ден сме въвлечени в чудо, което дори не разпознаваме: синьо небе, бели облаци, зелени листа, черните, любопитни очи на дете - нашите собствени очи. Всичко е чудо.
Тик Нят Хан
Ние постоянно се съмняваме в това, което виждаме, и отдавна сме престанали да вярваме на очите си.
Тилда Суинтън
Не правя разлика между симпатия и честност, когато пиша. Двете вървят заедно - интересно ми е да се вселя в героите си, да видя света през техните очи.
Том Перота
Въпросът за Рая, въпросът за това какво се случва след смъртта, е този, който много хора в нашата култура се опитват да отлагат колкото могат, но рано или късно той изведнъж се завърта и ги поглежда в очите.
Н. Т. Райт
Понеже няма грях, ако няма забрана, няма благоприличие, ако няма чужди очи.
Томас Харди
Обектите от сегашния живот изпълват човешкото око с фалшиво увеличение поради своята непосредственост.
Уилям Уилбърфорс
Беше видял първична невинност в тези очи и обещание за възкресение.
Уолтър Милър
Когато се моля за друг човек, аз се моля Бог да отвори очите ми, за да мога да видя този човек така, както го вижда Бог, и след това да вляза в потока на любовта, който Бог вече насочва към този човек.
Филип Янси
Повечето архитекти мислят в рисунки или са мислили в рисунки; днес те мислят на компютърния монитор. Винаги съм се опитвал да мисля триизмерно. Вътрешното око на мозъка трябва да бъде не плоско, а триизмерно, така че всичко да е обект в пространството. Ние не живеем в двуизмерен свят.
Фрай Ото
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
41
Следваща