Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Око" - страница 10
Мълчаливият упрек е това, което убива – когато знаеш, че си съгрешил, а твоят приятел не казва нищо и избягва очите ти.
Робърт Луис Стивънсън
Когато очите на критика са замъглени от сълзи, тогава неговото мнение няма значение.
Хайнрих Хайне
Ханибал бил едноок. Той осмял онзи художник, който го нарисувал с две очи, и наградил другия, който го нарисувал в профил. Никой не желае твърде евтини ласкателства, но всеки изпитва приятно облекчение, когато прикриват неговите недостатъци.
Клод Адриан Хелвеций
Ушите на хората са по-недоверчиви от техните очи.
Херодот
Не знам какъв е процента на побърканите в този час, но ако вярвам на очите и ушите си, са няколко пъти повече.
Виктор Цой
Вярвам във всевиждащото око, което ни следи отгоре. За съжаление, това е правителството.
Уди Алън
Очите ти се усмихват като за мир.
Данте Габриел Росети
Мъжът и жената трябва да са като ръцете и очите. Когато ръцете болят, очите плачат. А когато очите плачат, ръцете изтриват сълзите.
Йоан Златоуст
Публичната философия е неуловимо нещо, защото тя е постоянно е пред очите ни.
Майкъл Сандел
Не се боя да стана глупачка в очите на другите, от това никой не е застрахован.
Анджелина Джоли
Когато издигнете паметник на мен, не забравяйте, че бенката е под лявото ми, а не под дясното ми око.
Никита Богословски
Силните хора не гледат на прическата, маниерите и външният вид, силните хора гледат в очите.
Никол Кидман
Рисуването е тишина за ума, а музиката за окото.
Орхан Памук
"Да" - дума, която жените по-лесно произнасят с очи, отколкото на глас.
Пиер Декурсел
Някой постави под очите ми не фенер, а цял полилей.
Реймънд Чандлър
Беше толкова притеснена, че старееше и се разболяваше буквално пред очите ни.
Реймънд Чандлър
Секретарката имаше желязна усмивка и очи, които можеха да преброят парите в задния ви джоб.
Реймънд Чандлър
Красивата жена за очите - рай, за душата - ад, а за джоба - чистилище.
Бернар дьо Фонтенел
За бягство е нужно твърдо да знаеш не това, къде бягаш, а от къде. Затова е необходимо да имаш пред очите си своят затвор.
Виктор Пелевин
... Бих се ужасил, ако класическите мюзикъли бъдат преведени в 3D. Защото не са заснети за този формат. Би било естетически неправилно и физиологично също: натоварване на очите. Това е същата грешка като оцветяването на черно-бели филми.
Вим Вендерс
Очите на приятелството рядко грешат.
Волтер
Очите на читателите са по-строг съдник, отколкото ушите на слушателя.
Волтер
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
41
Следваща