Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нужда" - страница 6
Бях нужен, но аз самият нямах нужда. Имах последователи, но не и съюзници, и едва сега разбирам разликата. И тя е огромна.
Стивън Ериксън
Този човек покори света! Какво направи?" Философът отговори без миг колебание: "Победих нуждата да завладея света.
Стивън Пресфийлд
Истинското равенство означава да не се отнасяме към всички еднакво, а да се грижим еднакво за различните нужди на всеки.
Тери Игълтън
Когато друг човек те кара да страдаш, това е защото той страда дълбоко в себе си и страданието му се разлива. Той не се нуждае от наказание; има нужда от помощ. Това е посланието, което той изпраща.
Тик Нят Хан
Бъди себе си. Животът е ценен, какъвто е. Всички елементи за вашето щастие са вече тук. Няма нужда да бягате, да се стремите, да търсите или да се борите. Просто бъдете.
Тик Нят Хан
За да поднови енергията, изразходвана за физически труд, работникът трябва да бъде снабден с изискванията на своето съществуване като функциониращ организъм - храна, дрехи и подслон за себе си и семейството си. Социално необходимото работно време за производство на житейските нужди на работника е стойността на работната сила на работника. Следователно стойността на последния е сведена до определено количество стоки: тези, които работникът изисква, за да може да се издържа и възпроизвежда.
Антъни Гидънс
Имате нужда от образование. Нуждаете се от издръжка. Нуждаем се от работа и социална сигурност. Това са предпоставки, при които може би ще е възможно да се справим с тези сложни обстоятелства.
Улрих Бек
Все още изпитвам нужда от някакво нетленно блаженство.
Уолъс Стивънс
Ако поезията трябва да се обърне към същите нужди и стремежи, същите надежди и страхове, към които Библията се обръща, тя би могла да си съперничи в разпространението.
Уолъс Стивънс
Съществува физическа, а не морална невъзможност да се доставят нуждите на интелекта в състояние на цивилизация, в което сме достигнали.
Флорънс Найтингейл
Мисля, че депресията поражда у мен спешна нужда да пиша, но също така вярвам, че ежедневният стрес и дори положителният стрес от интензивното щастие могат да ме принудят да изразя себе си чрез написаната дума.
Франческа Лия Блок
Има такива, които смятат, че имаме нужда от повече литература, от голямо международно издателство, от страхотен вестник за мир или други подобни. Аз съм доста скептичен към тази идея.
Фредрик Байер
Нямам хора около мен, които да ме следват - например бодигарди. Не знам как хората живеят по този начин. Може би младите филмови звезди трябва да живеят по този начин, не знам. Изглежда малко лудо за мен. Не смятам, че имаш нужда от всичкото това нещо.
Антъни Хопкинс
Нямам нужда да доказвам пред себе си, че мога да играя Шекспир. Вече съм го правил.
Антъни Хопкинс
Изчезването на расовото съзнание между мюсюлманите е едно от изключителните постижения на исляма и в съвременния свят има, както се случва, плачеща нужда от разпространението на тази ислямска добродетел.
Арнолд Джозеф Тойнби
Мъжете нямат нужда от лингвистичен талант; те просто се нуждаят от кураж и думи.
Хелън Фишер
За да вярваме в небето, от което се нуждае душата ни, няма нужда да вярваме в ада, който нашият ум отхвърля.
Хосе Марти
Повече от интелигентност, имаме нужда от доброта и нежност.
Чарли Чаплин
Нашите деца разчитат на нас да осигурим две неща: последователност и структура. Децата имат нужда от родители, които казват това, което имат предвид, означават това, което казват, и правят това, което казват, че ще направят.
Барбара Колоросо
Не можем да разберем духовните реалности само чрез учение. Въпреки че изучаването е важно, пътят към духовната реализация е чрез всеотдайна, безкористна служба. Когато предлагаме служба на другите без очакване на награда, Господ в сърцето става по-достъпен за нас и осигурява нуждите ни - защото сме премахнали воалите, които крият истината.
Бхакти Тиртха Свами
Да си оцелял не означава да си силен - казваш на хората кога имаш нужда от ядене или пътуване, компания, каквото и да било. Обръща внимание на сърдечната мъдрост, чувства, не живее роля, а има уникален, автентичен живот, има какво да допринесе, намира време да обича и да се смее. Всички тези неща са качества на оцелелите.
Бърни С. Сийгъл
...ако наистина ви е грижа за някого, не трябва да се притеснявате как този човек може да ви възприеме. Приятелите или членовете на семейството може да се чувстват обезпокоени, че няма да вземате наркотици, да пиете алкохол или дори да ядете месо с тях и че няма да им позволите да правят тези неща във вашия дом. Не забравяйте обаче, че да се грижите за другите хора означава, че не искате да ги видите да си причиняват вреда. Ако човек не иска повече да общува с вас, тогава нямате нужда от такъв вид общуване.
Бхакти Тиртха Свами
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
41
Следваща