Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нужда" - страница 2
Където започва изборът, свършва рая, свършва невинността. Какво е рая, ако не отсъствие на нужда да избираш?
Артър Милър
Без другите ти си нищо. Най-ожесточеният мизантроп се нужда от хора, дори и само за това, че да го презират.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Една държава може наистина да се нарече спортна, когато по-голямата част от нейните хора изпитват лична нужда от спорт.
Пиер дьо Кубертен
Не е добре да сте твърде свободни. Не е добре да знаете, че нямате нужди.
Блез Паскал
Не върша филантропската си работа поради някаква вина или нужда да създавам добри връзки с обществеността. Правя го, защото мога да си позволя да го направя и вярвам в това.
Джордж Сорос
Ако терористите имат симпатиите на хората, е много по-трудно да ги намерите. Така че имаме нужда от хора на наша страна и това ни кара да бъдем отговорни лидери на света, да проявяваме известна загриженост по проблемите.
Джордж Сорос
Ако имате нужда от наркотици, за да бъдете добър писател, не сте добър писател.
Род Сърлинг
Знаеш ли, нямаш нужда от наставници, а в крайна сметка наистина трябва да повярваш в себе си.
Даяна Рос
Никога не можете да получите достатъчно от онова, което нямате нужда, за да ви направи щастливи.
Ерик Хофер
Вярвам, че човекът е продукт на естествената еволюция, че е роден от конфликта между това да бъдеш затворник и това да си отделен от природата, и от нуждата да намери единство и хармония с нея.
Ерих Фром
Ако винаги мога да чета, никога няма да изпитвам нужда от компания.
Джордж Байрон
Необходимостта е катастрофа, но няма нужда да се живее с необходимост.
Епикур
Наистина добра съпруга няма нужда да драматизира ежедневието.
Марлене Дитрих
Силният мъж няма нужда да се самоутвърждава за сметка на жена, която имаше слабостта да го обича. Той вече има къде да покаже силата си.
Мерилин Монро
Аз съм се родила с невероятно желание за любов и страстната нужда я дарявам.
Одри Хепбърн
Винаги има нужда от опиянение: Китай има опиум, ислямът хашиш, Западът има жена.
Андре Малро
...късметът винаги идва при някой, който няма нужда от него.
Робърт Пен Уорън
Цялото освобождение зависи от съзнанието за робство и възникването на това съзнание винаги е възпрепятствано от преобладаването на нужди и удовлетворения, които до голяма степен са станали собствени на индивида.
Херберт Маркузе
Филмите са нещо, което хората виждат по целия свят, защото има определена нужда от тях.
Вим Вендерс
Искам да съм най-великият актьор, който е живял някога, честно. Много би ми харесало. Но нямам нужда да бъда. Просто искам да съм тук. Това е.
Джим Кери
Щедростта не е в това да ми дадеш това, от което имам нужда повече от теб, а е в това да ми дадеш това, от което имаш нужда повече от мен.
Джубран Халил Джубран
Добре съвпадащата двойка е тази, в която и двамата съпрузи едновременно чувстват нуждата от скандал.
Жул Ренар
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
41
Следваща