Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нужда"
От сила имате нужда само ако искате да нараните някого. За всичко останало ви е необходима само любов.
Чарли Чаплин
Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят!
Иван Вазов
Да живееш в нужда е лошо, но няма нужда да живееш в нужда.
Епикур
Работата избавя нас от три велики злини: скука, порок и нужда.
Волтер
Този, който иска да остане в благополучие, трябва да се научи да живее в нужда.
Плутарх
Нуждата прави дори страхливите смели.
Салустий
Аз нямам нужда от приятели, които повтарят всеки мой жест: това прави много по-добре моята сянка.
Плутарх
Как изглежда любовта? Тя има ръцете да помага на другите. Има крака, за да бърза към бедните и нуждаещите се. Тя има очи да види нещастие и нужда. И има уши да чува въздишките и скърбите на хората. Ето как изглежда любовта.
Августин
Светът е достатъчно голям, за да удовлетвори нуждата на всеки човек, но твърде малък, за да удовлетвори човешката алчност.
Махатма Ганди
Човек има нужда от малко лудост, или иначе казано... никога не смее да пререже въжето и да бъде свободен.
Никос Казандзакис
Няма ограничение на количеството интелигентност, превърната в невежество, когато нуждата от илюзия е дълбока.
Сол Белоу
Приятелството няма нужда от думи - то е усамотено, избавено от страданието на самотата.
Даг Хамаршелд
Децата имат повече нужда от примери, отколкото от критика.
Жозеф Жубер
Имам нужда от този див живот, от тази свобода.
Зейн Грей
Жените имат нужда от причина, за да правят секс. Мъжете имат нужда от място, където да го правят.
Били Кристъл
Истинският лидер няма нужда да води – достатъчно му е да посочва пътя.
Хенри Милър
Музиката е единственият универсален език, който няма нужда от превод, на нея душа говори с душата.
Бертолд Ауербах
Ако имате унция здрав разум и един добър приятел, нямате нужда от анализатор.
Джоан Крофорд
Ако се преродя, бих искал да се върна обратно като ястреб. Никой не го мрази, не му завижда, не го иска, няма нужда от него. Той никога не е загрижен или в опасност, и може да яде всичко.
Уилям Фокнър
Все още чувствам, че трябва да докажа нещо. Има много хора, които се надяват да се проваля. Но това ми харесва. Имам нужда да бъда мразен.
Хауърд Стърн
Ние имаме нужда от 4 прегръдки на ден за да оцелеем. Ние имаме нужда от 8 прегръдки на ден за поддържане. Ние имаме нужда от 12 прегръдки на ден за да растем.
Вирджиния Сатир
Понякога толкова трудно се бориш да нахраниш семейството си по един начин, и забравяш да ги храниш по друг начин, с духовна храна. Всеки има нужда от това.
Джеймс Браун
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
41
Следваща