Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 4
Добрите хора умират млади, защото какъв е смисълът на живота, ако трябва да бъдеш добър.
Джон Баримор
Аз искам да живея. Аз не искам да умра. Ето в това е смисъла на живота: да не умираш.
Джордж Карлин
Не вярвам, че хората търсят смисъла на живота толкова, колкото търсят опита да бъдат живи.
Джоузеф Камбъл
Без усещане за цел дейността на индивида няма никакъв смисъл.
Алфред Адлер
Ние винаги живеем само във времето, в което живеем и в никакво друго време; и само чрез извличане от всеки настоящ момент смисъла на всяко настоящо преживяване ние се подготвяме да правим същото и в бъдеще.
Джон Дюи
В нашето общество тези, които са по-добре осведомени за случващото се, най-малко могат да видят света такъв, какъвто е. Общо взето, колкото повече разбиране има, толкова по-силни са илюзиите. Колкото едно нещо изглежда по-умно, по-лишено от смисъл е то.
Джордж Оруел
Всичко, абсолютно всичко на тази земя има смисъл и дори най-дребните неща трябва да бъдат зачитани!
Паулу Коелю
Детството, в най-добрия си случай, е непрекъснато приключение, в истинския смисъл на тази свръхоблагаема дума: отпътуване към безкрайни земи, които може да са възникнали в мига, преди да ги погледнете за първи път.
Майкъл Шейбон
Митовете са истории, които изразяват смисъл, морал или мотивация. Дали са верни или не е без значение.
Майкъл Шърмър
Ако човек отиде до точка, в която знанието не помага, то той тръгва по посоката на смисъла.
Мераб Мамардашвили
Художествената литература е много мощен инструмент за преподаване на история. Филипините бяха първият Ирак, първият Виетнам, първият Афганистан, в смисъл, че това беше първоначалният или кръщелният опит на Съединените щати в изграждането на нация.
Мигел Сихуко
Толкова много либерализъм в класическия му смисъл днес се приема за даденост на запад и дори не се уважава. Ние приемаме свободата за даденост и поради това не разбираме колко е невероятно уязвима.
Нийл Фъргюсън
Далеч от това, че сме най-умният възможен биологичен вид, вероятно сме по-добре възприемани като най-глупавите възможни биологични видове, способни да стартираме технологична цивилизация - ниша, която запълнихме, защото стигнахме там първо, а не защото в някакъв смисъл сме оптимално адаптирани към нея.
Ник Бостром
Всички неща имат смисъл; просто трябва да разберете как те имат смисъл.
Пиърс Антъни
Смисъла на религиозната истина е в надеждата.
Андрей Тарковски
Парите не могат да купят спокойствие. Не може да излекува разкъсани връзки или да вгради смисъл в живот, който няма такъв.
Рич Девос
Няма смисъл в живота, ако не можете поне понякога да живеете.
Робърт Чарлс Уилсън
Не искам мислите ми да умират с мен, искам да съм направила нещо. Не се интересувам от власт или купища пари. Искам да оставя нещо след себе си. Искам да направя положителен принос - знайте, че животът ми има смисъл.
Темпъл Грандин
Цялата наука е статична в смисъл, че описва непроменливите аспекти на нещата.
Франк Найт
Няма смисъл да правите изявления, които няма да продължат да бъдат верни и след като са направени.
Франк Найт
Имаме поговорка в Тибет: Ако проблемът може да бъде решен, няма смисъл да се притеснявате за него. Ако не може да бъде решен, притеснението няма да донесе нищо добро.
Хайнрих Харер
Любовта е привързаност, която носи вниманието на ума отвъд себе си, и е смисълът на връзката с някое друго същество по отношение на него като обект.
Адам Фергюсън
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
41
Следваща