Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 38
В известен смисъл театърът все още е първата ми любов.
Кристофър Лойд
За мен не е изкуство в професионализирания смисъл, а това, което е създадено свещено, в резултат на дълбоко вътрешно преживяване, с цялото себе си и което става "изкуство" във времето.
Алфред Щиглиц
Историята на науката е чудесен пример за това как малцинство посрамва мнозинството. Това е значението на науката. Това е смисълът на изкуството.
Алън Дийн Фостър
Смисълът на живота е просто да си жив. Толкова е ясно и толкова очевидно и толкова просто. И все пак всички се втурват в голяма паника, сякаш е необходимо да постигнат нещо извън себе си.
Алън Уотс
Колкото и парадоксално да изглежда, целенасоченият живот няма съдържание, няма смисъл. Бърза и продължава, и пропуска всичко. Без да бърза, безцелният живот не пропуска нищо, защото само когато няма цел и бързане, човешките сетива са напълно отворени да приемат света.
Алън Уотс
Квантовата физика е физиката на възможностите. И не само материални възможности, но и възможности за смисъл, усещане и интуиция. Вие избирате всичко, което изпитвате от тези възможности, така че квантовата физика е начин да разберете живота си като една дълга поредица от избори, които сами по себе си са крайните актове на творчество.
Амит Госвами
Сечени искаше да насочи вниманието и енергията на своите благородни сънародници към онези области, в които те биха могли да покажат своя патриотизъм с по-голяма полза и смисъл.
Ласло Контлер
Човешката мъдрост е безгранична. В пословиците и поговорките са зашифровани всички истини, чиито смисъл е е дадено да се постигне само чрез личен опит.
Лаура Ескивел
Понякога хората си мислят, че те познават. Те знаят няколко факта за вас и ви сглобяват по начин, който има смисъл за тях. И ако не се познавате много добре, може дори да повярвате, че са прави. Но истината е, че това не си ти. Това изобщо не си ти.
Лейла Сейлс
Не й пукаше дали й донесе цветя. Или дори извинение. Просто имаше нужда той да бъде там. Тя се нуждаеше от него, защото това беше единственото нещо, което имаше смисъл.
Лесли Уолтън
Бездомен или бизнесмен, лекар или учител, какъвто и да е произходът ви, същото важи за всеки от нас: животът придобива смисъла, който му придавате вие.
Лиз Мъри
Животът придобива смисъла, който му придаваш.
Лиз Мъри
Животът има начин да направи това; в една минута всичко има смисъл, в следващата нещата се променят. Хората се разболяват. Семействата се разпадат, приятелите ви могат да затворят вратата пред вас.
Лиз Мъри
Имам чувството, че животът ми е бил поредица от чудеса. Във всеки смисъл бях загубена кауза.
Лиз Мъри
Животът ви ще бъде такъв, какъвто го направите сами, а смисълът на живота е това, което смятате за правилно.
Лиз Мъри
Нашето време е безценно, А ти се стремиш към този, с когото действително искаш да прекараш живота си. Иначе няма смисъл да стъпваш в брак.
Лиз Тучило
Какъв е смисълът да се търсят отговори? Истината, която рано или късно откриете, ще отстъпи място на друга.
Лили Кинг
Вие не осъзнавате как езикът всъщност пречи на комуникацията, докато не го имате, как той пречи на свръхдоминантния смисъл. Думите не винаги са най-надеждното нещо.
Лили Кинг
Може би няма смисъл да ви молим да се държите човешко - нямате абсолютно никаква способност за подражание.
Лилиан Глас
Истината за това е, че дали сме богати или бедни или нещо средно, тази земя не е крайно място за почивка. Така че в известен смисъл всички сме бездомни - просто си вървим по пътя към дома.
Лин Винсент
Хората не могат да бъдат отделени от средата си. Живото съзнание не е изолирана единица. Човешкото съзнание увеличава порядъка на останалия свят и има невероятна сила да лекува себе си и света: в известен смисъл ние правим света като такъв, както желаем.
Лин Мактагарт
Не виждах смисъл да съдя и анализирам нито един момент от нечий живот.
Лиса Ангър
Предишна
1
...
37
38
(Текуща)
39
...
41
Следваща