Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 31
Какво се случва в Турция. Страната е превзета от сегашните управляващи и те са били много, много сръчни и са поемали всичко и са поемали контрола над всичко и сега поемат контрола над съдебната власт. Те ще поемат конституцията. Освен ако няма да има някаква радикална промяна, която е малко вероятно, ще кажа, че традицията на кемализма ще бъде мъртва в Турция. И тя се превръща в по-ислямска държава, в традиционния смисъл.
Бърнард Луис
Някои духовни традиции разглеждат момента на раждане като преминаване от състояние на цялост и познание към състояние на забрава. В този възглед за света прекарваме остатъка от живота си в търсене на цялост и знания, уелнес и здраве - баланса и хармонията, които загубихме, когато се родихме. Ако нашата цялост е прекъсната, тогава здравето ни страда и трябва да намерим начин да възстановим чувството си за смисъл. Когато се движим в посока на това значение, ние оздравяваме.
Бърни С. Сийгъл
Винаги съм гледала на футбола като езически празник на плодородието. Единадесет сперматозоида се носят по полето, опитвайки се да угодят на яйцеклетката. В такъв смисъл ето защо винаги ми е било много жал за вратаря.
Бьорк
Духът на консуматорството има решаващо влияние върху човешкото поведение, което смисълът на живота му все повече се свежда до консумация. Инструментът се превръща в цел.
Валентин Катасонов
Да копираш завършени обекти, догонвайки някого е безперспективно занятие. Да надминеш - ето в това е вдъхновяващият смисъл на работата.
Валерий Лобановский
Понякога едно-единствено слово може да разруши семейство, да лиши живота от всякакъв смисъл, да убие последната надежда за изцеление.
Валерий Синелников
Животът, чийто смисъл е възпроизвеждането, е толкова безсмислен, колкото и самото възпроизвеждане.
Василий Головачев
Мъжа и жената, говорят на един език, влагайки съвършено различен смисъл в това, което говорят.
Вениамин Каверин
Е, ако печатате, следователно искате да бъдете прочетени и следователно разбрани, но тогава основното изискване за учтивост е да се опитате да не затъмнявате смисъла.
Веркор
Всъщност границата между възприемането и халюцинацията не е толкова ясна, колкото обичаме да мислим. В известен смисъл, когато гледаме света, ние постоянно халюцинираме. Човек би могъл почти да разглежда възприятието като акт на избиране на тази халюцинация, която най-добре отговаря на входящите данни.
Вилаянур Рамачандран
И най-важното е да не губите време за онези дами, които не го заслужават. Ще бъдете изненадани колко ресурси - във всеки смисъл - спестявате!
Вис Виталис
Смисъла и достойнството на любовта като чувство се състои в това, че тя ни кара действително с цялото си същество да признаем за друг неговото безусловно централно значение, за което, когато е в сила егоизма, ние усещаме само нас самите. Любовта е важна не като една от нашите чувства, а както пренасяне на целият наш жизнен интерес от себе си в друго, както преместване на самият център на нашият личен живот.
Владимир Соловьов
Всеки човек е безценен. Това е смисълът на живота...
Айрис Йохансен
Никой не знае природата на Бог или дори ако Бог съществува. В известен смисъл всички наши религии са литературни произведения на въображението.
Алан Лайтман
Всеки читател получава нещо различно от книга и всеки читател, в известен смисъл, я допълва по различен начин.
Алан Лайтман
Когато искаш да се докопаш до истината, разгадавайки някаква тайна, не можеш да изпуснеш нищо от това, което виждаш или слушаш наоколо. Във всяко малко нещо трябва да търсиш смисъл.
Гастон Льору
Преди да започна да стачкувам в училище, нямах енергия, нямах приятели и не говорех с никого. Просто седях сама вкъщи, с хранително разстройство. Всичко това вече го няма, откакто намерих смисъл в свят, който понякога изглежда плитък и безсмислен за толкова много хора.
Грета Тунберг
Когато бях може би на осем или девет години, за първи път научих за климатичната криза в училище. Учителите ми ме научиха на това и видяхме филми и снимки на пластмаса в океана и екстремни метеорологични явления. Тези снимки просто бяха заседнали в главата ми; Мислех си, че няма смисъл от нищо.
Грета Тунберг
Много съм слаб в известен смисъл. Аз съм много мъничка и съм много емоционална и това не е нещо, което хората обикновено свързват със сила.
Грета Тунберг
Щастието е смисълът и целта на живота, цялата цел и краят на човешкото съществуване.
Гретхен Рубин
Работата просто дава усещане че си нужен и в това и е главният смисъл.
Григорий Лепс
Образите, предизвикани от думите, са независими от техния смисъл, те варират от епоха на епоха и от хора на хора, като формулите остават идентични. Определени преходни образи са прикрепени към определени думи: думата е просто като бутон на електрически звънец, който ги извиква.
Гюстав Льобон
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
41
Следваща