Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 30
Приемам, че има множества, които търсят Бог, търсят смисъл и т.н., но ако отхвърлят атеизма, бих предпочела да станат съвременни католици или евреи, отколкото че са станали мюсюлмани.
Аян Хирси Али
В някакъв смисъл за умението да се намират трудности в живота помагат на повечето хора да се отнасят към него с лекота.
Юкио Мишима
Въпроса за превъзходство на единият пол над другия е лишен от смисъл.
Юлиус Евола
Без сол картофите губят своето значение. Въпреки че, може би, има много смисъл в картофите и без сол.
Юрий Ковал
Съветската литература беше властелинка на обречеността в най-строгия и възхитителен смисъл на думата!
Юрий Поляков
В известен смисъл в живота ни няма нищо, в което да бъдем абсолютно сигурни. Всичко е много разклатено.
Банана Йошимото
- И все пак какъв е смисълът да обичаш, ако не те кара да се чувстваш така, сякаш можеш да летиш? Може и да живеете сами.
Барбара Бретън
Мило момиче, трябва да възпиташ вкус към по-фините неща. Цивилизованите удоволствия дават смисъл на живота.
Барбара Т. Бредфорд
Да подходиш към историите по този начин означава да отнемеш на всеки автор неговата собствена почтеност като автор и да го лишиш от смисъла, който той предава в своята история.
Барт Ърман
Търсенето на хармония не ме интересува. Постоянно излизам от своята зона на комфорт - ето в какво аз виждам смисъл.
Бенедикт Къмбърбач
Животът не е игра с нулева сума. Не ви дължите нищо и нещата се случват както се случват. Понякога просто така, че всичко да има смисъл, понякога толкова несправедливо, че всичко е съмнително. Извадих маската от лицето на съдбата и намерих само шанс отдолу.
Бенедикт Уелс
Ако човек е удовлетворен от своето съществувание, той няма смисъл да се стреми към промени.
Бернар Вербер
Неговото присъствие накара всичко в живота ми да загуби смисъла си, нищо друго не беше важно и демоните от миналото отвориха широка порта за себе си в съзнанието ми.
Бланка Липинска
...но откакто се върна в живота ми... животът няма пълен смисъл. Но определено има по-голям смисъл, отколкото преди.
Брад Мелцър
За да има смисъл теорията на струните, Вселената трябва да има девет пространствени измерения и едно време, за общо десет измерения.
Брайън Грийн
Искаше му се да бъде с майка си в нейната библиотека, където всичко беше безопасно и номерирано и организирано от десетичната система на Дюи. Бен си пожела светът да се организира от десетичната система на Дюи. По този начин ще можете да намерите всичко, което търсите, като смисъла на мечтата си или баща си.
Брайън Селзник
Духовността е разпознаване и празнуване, че всички ние сме неразривно свързани помежду си със сила, по-голяма от всички нас, и че връзката ни с тази сила и един с друг се основава на любов и състрадание. Практикуването на духовност носи усещане за перспектива, смисъл и цел в живота ни.
Брене Браун
Ужасът е да имаш дълбока сила в едната ръка и силен морален смисъл в другата и абсолютно никаква основа, на която да стоиш.
Брент Уийкс
Освен това Джуд също не беше като Сам. Тя беше в известен смисъл като Стела. Личен, като че ли ви е казала нещо за себе си, тя раздава нещо, което никога не може да си върне.
Брит Бенет
Само в зряла възраст всяко интелигентно разбиране за смисъла на съществуването в този свят може да бъде спечелено от нечии опитности в него.
Бруно Бетелхайм
Поезия са къси вериги на смисъл между думите, внезапно възобновили примитивни митове.
Бруно Шулц
Важен е опитът на живот, а не търсене на смисъл. Внасяме смисъл от това как обичаме света.
Бърни С. Сийгъл
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
41
Следваща