Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 3
Какъв е смисълът - да страдаш, да умираш? Учи ни да живеем, момче. Човек, който не се бори, не живее, той оцелява.
Ориана Фалачи
Да се измъкнеш от работната среда е в известен смисъл да се измъкнеш от себе си; и това често е основното предимство на пътуванията и промяната.
Чарлз Кули
Видях смисъла на живота си в това, че да помогна на другите да видят смисъла на живота им.
Виктор Франкъл
Страстната омраза може да даде смисъл и цел на празния живот.
Ерик Хофер
За да не се превърне старостта в нелепа пародия на нашия живот, съществува само едно средство – преследване на цели, които да придават смисъл на нашето съществуване.
Симон дьо Бовоар
Разказаните истории разкриват смисъла, без да правят грешката да го определят.
Хана Аренд
Войната е жестокост. Няма смисъл да се опитваме да я променяме – колкото е по-жестока, толкова по-бързо ще свърши.
Уилям Шърман
Трябва да се умее да се извлича от даден факт смисъла.
Максим Горки
Освен ако не обичаш някого, нищо друго няма смисъл.
Е. Е. Къмингс
Ако човек не открие нещо, за което да има смисъл да умре, той не заслужава да живее.
Мартин Лутър Кинг
Трагичното кино е наистина страхотно. Подобни филми карат хората да се замислят за смисъла на живота и им помага да анализират случващото се. Въпреки че, в същото време развлекателното кино се явява един вид изцеление. Това е мястото, където забравяш за проблемите си.
Никълъс Кейдж
Спечелването на медали не е смисълът на Олимпиадата. Важното е участието.
Пиер дьо Кубертен
Грешката - от бога. Затова не се старайте да поправяте грешката. Напротив, опитайте се да я разберете, да проникнете в нейния смисъл, да свикнете се нея. И ще настъпи освобождение.
Салвадор Дали
Човек усеща смисъла и целта на собственият живот, само когато съзнава, че е нужен на другите.
Стефан Цвайг
Милосърдие в буквалния смисъл на думата означава любов, любов, която е способна на внимание, която не просто разделя имуществото, но с истинска симпатия и милосърдие помага на хората да си помогнат самостоятелно.
Франклин Делано Рузвелт
Буржоазната политическа икономия... никога не успява да види човека, който е нейният истински субект. Тя пренебрегва същността на човека и неговата история и следователно в най-дълбокия смисъл не е "наука за хората", а за не-хора и за един нечовешки свят от предмети и стоки.
Херберт Маркузе
Душата съдържа малко тайни и копнежи, които не могат да бъдат разумно обсъдени, анализирани и анкетирани. Самотата, самото състояние, което поддържаше индивида срещу и извън неговото общество, стана технически невъзможна. Логическият и лингвистичният анализ показват, че старите метафизични проблеми са илюзорни проблеми; търсенето на "смисъла" на нещата може да бъде преформулирано като търсене на значението на думите, а установената вселена от дискурс и поведение може да предостави напълно адекватни критерии за отговора.
Херберт Маркузе
Детето променя твоят живот във всички аспекти - към добри, разбира се. Жертвите, безусловно, велики, но в замяна ти получаваш много повече. В такъв смисъл аз чувствам, че съм готов да умра, тъй като моят живот продължава в дъщеря ми.
Хийт Леджър
На мен не ми е нужен мъж, че да предаде смисъл на живота ми. Няма по-близки отношения, от тези, с които си свързан сам със себе си.
Шърли Маклейн
Горко на хората, които не познават смисъла на живота си.
Блез Паскал
По-добре е да се каже по-малко, но да се избират такива думи, които имат много смисъл, отколкото да правят дълги, но празни речи, които са толкова безполезни, колкото и лесно да се произнасят.
Винсент ван Гог
Ние живеем не само в света на идеите, но и в света на нещата. Думите без практически опит нямат смисъл.
Владимир Набоков
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
41
Следваща