Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 27
По-добре беше монашеските книжовници да бъдат принудени да копират всичко точно в него, което се появи пред очите им, дори онези неща, които изобщо нямаха смисъл.
Стивън Грийнблат
Тъй като Иран разбира Афганистан далеч по-добре от американците, превръщането на Иран в партньор в дългосрочни усилия за трансформация на афганистанското земеделие има смисъл.
Стивън Кинзър
Въпреки всичките си несъвършенства, съвременната наука е начин на познание, достатъчно точен, за да го използва, за да установи достоверни факти за света около нас. В този смисъл рано или късно хората трябваше да открият тази техника на познание.
Стивън Уайнбърг
Работата е търсене на ежедневен смисъл, както и на ежедневен хляб.
Стъдс Търкъл
Плочите на континенталния шелф - самият свят - се бяха разместили и първата им грижа беше да върнат нещата на мястото им. Можеше да им каже, че няма смисъл, въпреки че през целия си живот е правил същото.
Стюарт О'Нан
Освен това мисля, че истинската причина е, че животът няма смисъл. Искам да кажа, без очевидно значение. Събуждаш се, отиваш на работа, правиш разни неща. Мисля, че всеки винаги търси нещо малко необичайно, което да го занимава и да му помогне да прекара времето.
Сюзън Орлийн
Приемам музейното пространство също като свещено в известен смисъл.
Тадао Андо
Просто искам да правя пари, да продължа живота си и да участвам в добри битки. Ако няма да участвам в добри битки, тогава какъв е смисълът да съм боксьор?
Тайсън Фюри
Личната марка е подходяща за хора, които продават или създават нещо, свързано с това кои са те като личности. Ако не сте в тази лодка, което повечето хора не са, личното брандиране няма смисъл.
Такър Макс
В известен смисъл 60-те години бяха реакция на 50-те години и интензивността на Студената война.
Тарик Али
Американският империализъм винаги е бил империализмът, който се е страхувал да произнесе името си. Сега започва да го прави. В известен смисъл е по-добре. Знаем къде коленичим.
Тарик Али
Когато бях по-млада, търсех този вълшебен смисъл на живота.
Темпъл Грандин
Универсалното е структурата на нашите взаимоотношения. Развива се. Времената се променят с женското движение. Ролите на мъжете са предефинирани и в известен смисъл са объркани.
Тери Макмилан
Изпитах инфаркт, но не в класически смисъл.
Тимъти Шаламет
Докато Фройд пише за стремежа към удоволствие или секс, а Адлер за стремежа към власт, Франкъл вярва, че човешката воля за смисъл е поне толкова силна сила, която ни превръща в това, което сме.
Том Батлър-Бодън
Ако ще сложа името си на нещо и ще се ангажирам с нещо, което ще ми отнеме много време, то трябва да е нещо, което знам, че ще бъде приятно и си заслужава времето. Иначе какъв е смисълът?
Том Елис
Във всяка душа живее стремеж към щастие и смисъл.
Тома Аквински
Има нещо, което се намесва и е много важно, което е свързано със стойността. Ценност в истинския биологичен смисъл, която е, че противно на това, което изглежда много хора мислят, приемайки го по номинал - извинете за играта на думи - ние не придаваме еднакво емоционално значение на всяко събитие.
Антонио Дамазио
В строг и правилен смисъл аз приемам ефикасна кауза да бъда същество, което има сила да произвежда ефекта и упражнявах тази сила за тази цел.
Томас Рийд
Ако се отказвате рано, то няма смисъл и да започвате.
Труди Канаван
Това, което е важно за мен е, че всичките ми книги са отпечатани - и в известен смисъл това се превръща в предизвикателство, да не спечеля тази награда или да получа тази рецензия. Работата е там и можете да влезете в много книжарници по света и да я купите.
Уилям Бойд
Живота след диханието на смъртта се изпълва с потресаващ смисъл.
Уилям Дитрих
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
41
Следваща