Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 25
Смисъла на живота е нещо повече, отколкото сумата от щастливи моменти.
Рихард Давид Прехт
Като се замисля назад, неудобно е да си спомням тези думи. Изобщо не ми прилича да участвам в такива самопоздравителни хиперболи, но това се случи. Казах го, защото бях отчаян. В този конкретен момент имах нужда да се чуя да го казвам. Защото, за да продължа напред, трябваше да повярвам, че тази лудост има някакъв смисъл извън мен. И Джейсън също. Изглежда толкова малко нещо. Но като изрекохме тези думи на глас, успяхме да отместим фокуса от умората и да прегърнем една идея, която започна да пуска корени онази сутрин по време на моята медитация преди плуване.
Рич Рол
Смисълът на една комуникация е резултатът, който получавате.
Ричард Бандлър
Текущото ни използване на времето не е рационално. Следователно няма смисъл да търсим незначителни подобрения в начина, по който прекарваме времето си. Трябва да се върнем към чертожната дъска и да преобърнем всичките си предположения за времето.
Ричард Кош
Пътешествията не винаги се измерват с числото преминати мили, и в определен смисъл аз стигнах много по-далеч.
Ричард Пол Еванс
Има смисъл социалните учени да се включват повече в политиката, тъй като много от най-предизвикателните проблеми на обществото са по същество поведенчески.
Ричард Талер
Губите определен вид невинност, когато изпитате този вид доброта. Губиш правото си да бъдеш преситен циник. Вече не можете да се върнете през огледалото и да се преструвате, че не знаете какво знаете за добротата. В известен смисъл това е поражение.
Роб Шефийлд
Всяка надежда е безсмислена. Бог да ни пази от желанието да видим мечтите си сбъднати. Много по-полезно е да разбереш лудостта на надеждата. Когато се разбере, човек може да се надява. Ако след това все още може да мечтае, животът му ще придобие смисъл.
Роб Шнайдер
Цялата идея да имате зона за свободна търговия, когато имате валутни обменни курсове, изобщо няма смисъл. Това просто разваля ефекта от всякакъв вид споразумение за свободна търговия.
Робърт Мъндел
Толкова пъти съм повтарял тази фраза, че в края на краищата тя е изгубила всякакъв смисъл, превръщайки се в набор от думи.
Р. Л. Стайн
Често казвам, че не се тревожа за смисъла на живота - не мога да се справя с толкова големи неща. Това, което ме вълнува, е смисълът на живота - ден след ден, час след час, докато правя каквото и да правя. Това, което има значение, не е какво правя, а как мисля за себе си, докато го правя.
Робърт Фулам
Аз съм фрагмент от огледало, чийто дизайн и форма не познавам. Въпреки това, с това, което имам - мога да отразявам светлина в тъмните места на този свят - в черните места в сърцата на хората - и да променя нещо в някои хора. Може би други могат да видят и направят същото. Аз съм за това. Това е смисълът на моя живот.
Робърт Фулам
Вие сте свободни да придадете смисъл на живота, какъвто и смисъл да искате.
Робърт Фулам
Смисълът не се намира в нещата; смисълът е това, което правите от нещата.
Робърт Холдън
Предизвикателствата са огледала, които ни отразяват чувствата ни към нас самите. В този смисъл те са подаръци. Мъдростта ни позволява да ги разпознаем като такива.
Робърт Шварц
Няма абсолютно никакъв смисъл да седнете да напишете книга, освен ако не чувствате, че трябва да напишете тази книга, в противен случай ще полудеете или ще умрете.
Робъртсън Дейвис
Всичко което засяга само езика, - философия, хуманитарни науки, литература - в известен смисъл отново е поставено под въпрос.
Ролан Барт
Всяка крачка на пътя на твоята мечта трябва да бъде красива - всички останали, според мен, нямат смисъл.
Рудолф Шенкер
Ние сме напълно хора само докато играем и играем само когато сме хора в истинския смисъл на думата.
Рудолф Щайнер
Аз не съм секс символ, поне в конвенционалния смисъл.
Рут Уестхаймер
Чувствам, че в мен гори огън, който ме кара да се движа. Не искам да пускам сополи, но в някакъв смисъл аз съм роб на този огън, и той ме носи.
Рутгер Хауер
Мисля, че хората биха били по-щастливи, ако си признават нещата по-често. В известен смисъл ние всички сме пленници на някакъв спомен, или страх, или разочарование - всички ние сме определени от нещо, което не можем да променим.
Саймън ван Буй
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
41
Следваща