Цитати на тема "Смисъл" - страница 23
Не ме интересуваха наистина парите. Наистина исках да следвам своето блаженство. Наистина исках да правя нещата, които биха направили живота ми удовлетворяващ, в най-пълния смисъл, и никога не съм мислил за пари, когато вземах тези решения. И със сигурност не исках животът ми да се управлява от пари. Виждал съм живота на баща ми да се управлява по този начин и въпреки че отново, в ретроспекция, разбирам напълно защо той направи това, не исках да живея в търсене на такъв вид финансова награда. Исках да живея с емоционалната, психологическата и дори моралната награда от това да върша работата, която върша, която е, знаете ли, писането.
Нийл Гейблър
Ако Исус не е Бог, тогава няма християнство, а ние, които Му се покланяме, не сме нищо повече от идолопоклонници. Обратно, ако Той е Бог, онези, които казват, че е бил просто добър човек или дори най-добрият от хората, са богохулници. Още по-сериозно, ако Той не е Бог, тогава Той е богохулник в пълния смисъл на думата. Ако Той не е Бог, Той дори не е добър.
Осуалд Сандърс