Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 21
Не мисля, че помним семейството си в някакъв реален смисъл. Вместо това живеем в тях.
Ан Енрайт
И все пак част от слуховата дейност все още е откровено непостижима. Въпреки че знаем например, че мозъкът преработва акустичните вибрации в невронни признаци, някои от нашите феноменални слухови таланти, като превеждането на физическите свойства на звука в абстрактното царство на смисъла, остават дълбока загадка, още повече че това се случва в 150 милисекунди след началото на звука.
Ан Карпф
Няма смисъл да се говори за нещастието до тогава, докато то не се случи. В края на краищата, заедно с бъдещето се руши и настоящето.
Майкъл Маршал Смит
Дава ми увереност да знам, че това, което пиша, има собствена достоверност, без да се налага да го измислям. Когато пиша художествена литература, трябва да вярвам, че е истина, иначе не виждам смисъл в нея.
Майкъл Морпурго
Смисълът на реинкарнацията е да упражниш своята свободна воля.
Майкъл Нютън
В известен смисъл да умреш е по-лесно, отколкото да живееш с вина.
Майкъл Пунке
Хората винаги се опитват да намерят смисъл в неразбираемото.
Майкъл Скот
За разлика от съвременните автори, работещи в жанра фентъзи, Толкин работил над създаването на този цикъл произведения почти цял живот - общо около шестдесет години. И в някакъв смисъл този вътрешен свят - светът на Средиземието е станал за него по-реален, от външният свят.
Майкъл Уайт
Светът е странно място, изпълнено със смисъл и съвършено безсмислено в същото време.
Майкъл Финкел
Има прости моменти в реалността, обикновени моменти на самота, навсякъде по улицата, когато изведнъж въздухът на света се променя и изведнъж придобива нов смисъл, по-тежък и по-уморителен.
Макс Блехер
Чувствам, че един ден от всичко това ще излезе автентична нова истина, истина топла и интимна, способна да ме обобщи ясно, като име, и да удари една изцяло нова, уникална нотка в мен, и тя ще бъде смисъла на живота ми...
Макс Блехер
Много медицински факти не са факти във всеки смисъл на думата, те просто са измислени.
Малкълм Кендрик
Любовта е единственото нещо, което дава смисъл на бедните ни пътища на земята.
Малкълм Лоури
Животът без смисъл е празен, но смисълът е нещо, което трябва да дадеш на собствения си живот. Не е за никого друг да ти казва какво е животът ти. Отделете време, за да изследвате и дефинирате целта на живота си.
Маошин Ни
Повечето хора са израснали с приказки. Защо продължи да вярваш, дори когато целият свят спря? Какъв е смисълът на живота, ако не вярваш в нищо?
Маргарет Роджърсън
Ако си лишен от емоции, какъв е смисъла да бъдеш човек?
Мари Лу
Любовта е това, с което сме родени. Страхът е това, което научихме тук. Духовното пътуване е отказването или прекратяването на страха и приемането на любовта обратно в сърцата ни. Любовта е същественият екзистенциален факт. Това е нашата крайна реалност и нашата цел на земята. Да го осъзнаваме съзнателно, да изпитваме любов в себе си и другите, е смисълът на живота.
Мариам Уилямсън
Любовта е основният екзистенциален факт. Това е нашата крайна реалност и нашата цел на земята. Да го осъзнаваме съзнателно, да изпитваме любов в себе си и другите, е смисълът на живота.
Мариам Уилямсън
Но може би това има смисъл? При постоянен неуспех да отговорим на собствените си очаквания, което също дава усещане за сигурност.
Мариуш Шчигел
Но руски селянин, дори и непиещ, може да падне в пропастта Може би! С глава и с всички вътрешности - като във водовъртеж. Когато силите свършат и той разбере, че в живота няма нищо. И няма нужда и да живее. Защо? Ако няма смисъл...
Мария Метлицкая
Какъв смисъл да притежаваш власт, ако не можеш да злоупотребяваш с нея?
Марк Гатис
Най-важният урок е следният: че в продължение на две поколения Америка е била без политическа визия за своята съдба. Не консервативна; не либерална. Има само две уморени индивидуалистични идеологии, които по своята същност са неспособни да различат общото благо и да обединят страната, за да го осигурят при настоящите обстоятелства. Ние сме управлявани от партии, които вече не знаят какво искат в голям смисъл, а само какво не искат в малък смисъл. Републиканците не искат програмите и реформите, които са наследство от Новия курс, Новата граница и Великото общество. Демократите не искат републиканците да ги съкращават. Но какви са крайните цели на партиите, независимо от размера и формата на правителството? Какво търсят по същество? Какъв образ на бъдещето управлява техните действия? Изглежда вече не знаят. Така че едва ли може да се очаква от публиката. Озоваваме се в Америка след визия.
Марк Лила
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
41
Следваща