Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 16
В определен смисъл писателят е изгнаник, аутсайдер, винаги докладва за нещата и е част от живота му да продължава да се движи. Пътуването е естествено.
Джеймс Солтър
В свят, в който компаниите все повече знаят за своя бизнес в реално време, няма смисъл публичните отчети да следват предимно стария тримесечен график. Компаниите се занимават с жизненоважна информация до отчетния ден, в който момент пазарът полудява.
Джеймс Суровецки
Смисълът на това, което правя, е, че всъщност няма значение каква е книгата или историята, докато те движи, информира, предизвиква, забавлява или променя.
Джеймс Фрей
Няма да позволя на хората да ми налагат правила, които нямат смисъл за мен. И аз живея и работя много извън литературния свят и литературната система. Това, което мислят и в какво вярват и какви са техните правила не означават нищо за мен.
Джеймс Фрей
- Изкуството е вид добив, - каза той. - Артистът е разнообразие от търсачи, търсещи искрящото сребро на смисъла в земята.
Джейн Ъркхарт
Нашата културна дилема няма нищо общо с децата, които не четат много добре. Вместо това се крие в трудността да се намери начин за възстановяване на смисъла и целта на съвременния живот.
Джон Гатоу
Ирландия е своеобразно общество в смисъл, че е било общество от XIX век до около 1970 г. и след това почти е прескочило ХХ век.
Джон Макгахърн
Животът и смъртта не са правилно научни понятия, а по-скоро политически понятия, които като такива придобиват политически смисъл именно само чрез решение.
Джорджо Агамбен
Бегачите са състезателни хора. Мисля, че някои може да се почувстват смаяни, че нямат повече признание. Мисля, че имат смисъл. В бягането няма да е задължително да бъдете забелязани само за да представите добри изпълнения.
Дийн Карнасис
Честно казано, не знам дали бих искал да бъда възпитател. Намирам учителите да имат по-голяма отговорност в известен смисъл, отколкото да бъдат родители. Формираш стотици умове всяка година.
Ева Амури
Връщането към корена е намиране на смисъл.
Едуард Айнщайн
Мисля, че има истински смисъл, в който бременността трябва да е нещо, което правите с вашия лекар, но мисля, че за много жени времето, което имате с лекарите си, е ограничено и може да бъде трудно да получите всички отговори на вашите въпроси.
Емили Остер
Вселената съществува само чрез постоянен танц на последователност и промяна. Чрез последователност съзнанието намира смисъл; чрез промяна тя намира стимулиране и разширяване. Да се намери последователност в промяната означава да се прегърне разгръщащият се поток.
Енодиа Джудит
Понякога историите са по-умни от мен и изведнъж тези неща започват да имат смисъл.
Етгар Керет
Ако нашите балети са немощни, монотонни и скучни, ако са лишени от идеи, смисъл, израз и характер, това е по-малко вина на изкуството, отколкото тази на артиста.
Жан-Жорж Новер
Какъв е смисълът да не рискуваме? Не знам дали бих могъл да издържа цял живот да се страхувам.
Илса Бик
Няма незначителни връзки. Всяко преживяване, което имаме, съдържа цел и смисъл. Всяко събитие, всеки човек в живота ни въплъщава енергиен фрагмент от нашата собствена психика и душа. Нашата индивидуална духовна задача е да разпознаем и интегрираме всички тях в нашето съзнание, така че по-големият модел на нашата мисия да може да блесне в пълните си измерения.
Каролайн Мис
Вие ставате наясно с болест, като разбирате себе си и разбирате смисъла, който тази болест има в собствения ви живот, символично и по-важното, съвсем буквално.
Кей Редфийлд Джеймисън
Значи просто човешката природа ли е да вярваме, че нещата се случват с някаква причина – да намерим частица смисъл дори в най-лошите преживявания?
Кристина Бейкър Клайн
Смисълът на света е разделянето на желанието и факта.
Курт Гьодел
И съм почти сигурен, че това е смисълът на четенето на художествена литература – така че някой друг може да каже по начин, по който никога не бихте разпознали нещо, което веднага разпознавате.
Къртис Ситенфелд
Смисълът на живота е живота.
Алън Алда
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
41