Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 15
Аз съм християнин. Аз съм южноафриканец. Аз съм африканец. Аз съм адвокат. Обичам страната си и мисля, че тази страна има голямо бъдеще. В този смисъл на думата съм практичен идеалист.
Фредерик де Клерк
Да имаш много жилищна площ трябва да е най-големият лукс в един град и предполагам, че в някакъв смисъл Бомбай е антипод на това, което трябва да бъде животът в Канада.
Аравинд Адига
Интимните отношения не могат да заменят житейския план. Но за да има някакъв смисъл или жизнеспособност, планът за живот трябва да включва интимни взаимоотношения.
Хариет Лернер
Аз съм обречен на търсене на смисъла в абсолютно безсмислени вещи.
Хънтър Томпсън
Простотата не е цел, но човек стига до простотата, въпреки себе си, когато човек се приближава до истинския смисъл на нещата.
Хърбърт Рийд
Нищо не изглежда твърде високо или ниско за хумориста; той е над честта, над вярата, запазвайки смисъла към религията и разума в живота.
Шон О'Кейси
С илюзии е по-просто да се живее - те изпълват страданията със смисъл.
Ювал Ноа Харари
Всеки път, когато детето организира и извърши домакинска работа, прекарва известно време само, без да се чувства самотно, губи се в игра за един час или отказва да се придружи с връстниците си в някаква дейност, която смята, че е погрешно, тя ще изгражда смисъл и усет на стойност за себе си и хармония в семейството си.
Барбара Колоросо
Удивителни неща се случват, когато събирате отделни части от информацията в по-големи свързани масиви от данни: смисълът се появява, докато създавате факти от цифри.
Бен Голдейкър
Правенето на драма в известен смисъл е по-лесно. Ако правиш комедия, ако не се разсмееш, има нещо нередно.
Бети Уайт
Хората искат нещата със смисъл. Знам това, защото искам това.
Блейк Лайвли
Мисля, че връзката между паметта и времето е много дълбока и трудна, за да ви кажа истината. Не смятам паметта за друг смисъл. Считам паметта за тази, която ни позволява да мислим, че времето тече.
Брайън Грийн
Лесно е да се измислят странни неща. По-сложно става, когато искате странните неща да бъдат интересни и да имат смисъл.
Брандън Мъл
Съвестта може да бъде определена като интуитивната способност на човек да намира смисъл от ситуацията.
Виктор Франкъл
Липсата на успех не означава загуба на смисъл.
Виктор Франкъл
Мирът, подобно на свободата, не е оригинално състояние, което да е съществувало от самото начало; ще трябва да го направим, в истинския смисъл на думата.
Вили Бранд
Смисълът на живота е в това да се изработят своите морални принципи, уважаващи природата и човек, а след това да ги следвате.
Аки Каурисмеки
Светът се движи все по-бързо и по-бързо, но къде отиваме? Мисля, че една от причините нещата да се размиват е, че няма много смисъл.
Алан Лайтман
Да живееш на света без да се стремиш да разбереш неговият смисъл е все едно да се разхождаш из огромна библиотека и да не пипаш книгите.
Дан Браун
Знам точно какви са моите ценности и какво обичам да правя. Това си струва допълнителни години точно там. Казвам не на много неща, които биха били лесни пари, но се отклоняват от смисъла ми на живот.
Дан Бютнер
Светът има много по-малко смисъл, отколкото си мислиш. Съгласуваността идва най-вече от начина, по който работи умът ви.
Даниел Канеман
В известен смисъл религиозният човек не трябва да има собствени реални възгледи и всъщност е самонадеяно от негова страна да има такива. По отношение на сексуално-любовните връзки, брака и семейните отношения, бизнеса, политиката и почти всичко останало, което е важно в живота му, той трябва да се опита да открие какво биха искали от него да прави неговият бог и неговият клир; и той трябва преди всичко да изпълнява техните поръчки.
Албърт Елис
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
41
Следваща