Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 14
Смисълът на творчеството е да изразите и да предизвикате себе си, да осмислите, да прегърнете живота си.
Пеги Оренщайн
Смисълът в живота е да се намери равновесие в това, което по своята същност е нестабилно.
Пиер Рьоверди
Стремя се да позная самият себе си, овладявайки смисъла на думите на всички хора.
Пол Рикьор
Телефонът е виртуална реалност, тъй като можете да се срещнете с някого, сякаш сте заедно, поне в слуховия смисъл.
Рей Кързуайл
Аз съм изобретател. Започнах да се интересувам от дългосрочните тенденции, защото едно изобретение трябва да има смисъл в света, в който е завършено, а не в света, в който е стартирано.
Рей Кързуайл
Сюрреализмът е реалност, освободена от банален смисъл.
Рене Магрит
Изкуството символизира смисъла на нашето съществуване.
Андрей Тарковски
Смисълът на думата "предприемачество" може да се сведе до друга дума - "игра".
Ричард Брансън
Мисля, че най-важната част от разказването е напрежението. Това е постоянното напрежение на напрежението, което в известен смисъл отразява живота, защото никой не знае какво ще се случи след три часа.
Ричард Кондън
Знанието има смисъл само ако е отразено в действие. Човешката раса е открила по трудния начин, че ние сме това, което правим, а не само това, което мислим. Това важи за деца и възрастни - за училищни стаи и нации.
Робърт Фулам
Външната политика може да означава няколко неща, не само външната политика в тесния смисъл. Тя може да обхваща външната политика, отношенията с развиващия се свят и разширяването.
Романо Проди
В широк смисъл, като обработка на всичко, което човек чува или става свидетел, цялата художествена литература е автобиографична - въображението е смляно през мелницата на паметта. Невъзможно е да се разделят двете съставки.
Рохинтън Мистри
В реален смисъл хората, които са чели добра литература, са живели повече от хората, които не могат или не искат да четат. Не е вярно, че имаме само един живот за живеене; ако можем да четем, можем да живеем толкова повече животи и толкова видове животи, колкото пожелаем.
Самюъл Хаякава
Смисълът на живота се намира чрез гмуркане дълбоко, дълбоко в себе си.
Свами Вишну Девананда
Съществува двойственост в разпознаването на това каква невероятна болест е - по отношение на нейния произход, че тя излиза от нормална клетка. Това напомня какво прекрасно нещо е нормалната клетка. В много студен, научен смисъл, мисля, че раковата клетка е вид биологично чудо.
Сидхарт Мукхърджи
Животът има смисъл само в борбата. Триумфът или поражението са само в ръцете на боговете Така че да отпразнуваме борбата!
Стиви Уондър
Всичко се случва с причина, но това не означава, че има смисъл.
Сю Графтън
Историите ми помагат. Да живея. Да работиш. Да намериш смисъла, скрит във всеки сън, някога в листата, във всяка капка роса.
Т. А. Барън
Това е смисълът на поклонението. Това е радостният вик на хваление, който се издига към Бог Творец и Бог Спасител от творението, което разпознава своя създател, творението, което признава триумфа на Исус Агнето. Това е поклонението, което се случва в небето, в Божието измерение, през цялото време. Въпросът, който трябва да си зададем, е как най-добре можем да се присъединим.
Н. Т. Райт
Винаги, когато някой заяви, че е прочел моя книга, аз съм разочарован от грешката. Това е така, защото книгите ми не трябва да се четат в смисъла, който обикновено се нарича четене: единственият начин, по който ми се струва да подхождам към романите, които пиша, е да ги хвана по същия начин, по който човек се разболява.
Антонио Лобо Антунеш
Тялото е в известен смисъл многогодишно изложено на риск. Възможността за телесни наранявания е постоянно налична, дори и в най-познатите околности.
Антъни Гидънс
Старая се да бъда обективен по отношение на технологиите. В смисъл на агностик.
Уилям Гибсън
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
41
Следваща