Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 12
Да напишеш книга - това в някакъв смисъл е да унищожиш предишната.
Мишел Фуко
Безумието е винаги смисъл, разбит на парчета.
Мишел Фуко
В момента пиша стихотворение за носа. Винаги съм искал да напиша стихотворение за носа. Но това е нелепа тема. Ето защо, когато бях по-млад, се страхувах от нещо, което нямаше много смисъл. Но сега не съм. Няма за какво да се притеснявам. Няма значение.
Морис Сендак
Мога да измисля нещо като щастие, но духовният смисъл би подобрил производителноста.
Андрей Платонов
Човек, разговарящ сам със себе си, но със смисъл, не е по-безумен, от колкото човек, разговарящ с другите, но говорещ глупости.
Том Стопард
Каторга е та, където ударите на кирките са лишени от смисъл, където трудът не съединява човек с човека.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Смисълът на живота са тези цели, които ви карат да го оцените.
Уилям Джеймс
Поетичният образ е винаги транслация на смисъла.
Федерико Гарсия Лорка
Една от най-великите неща, на която е способна трагедията, е приемането на нов смисъл на тези думи, които ние използваме всеки ден: любов, дом, семейство, преданост и завист.
Бен Кингсли
Човешката потребност от език не е просто за предаване на смисъла, а в същото време слуша и потвърждава съществуването на човек.
Гао Синдзиен
Ако наистина огнестрелното оръжие е по-опасно за притежателите си, отколкото за потенциалните агресори, няма ли да има смисъл правителството да въоръжи всички престъпници и да ги остави случайно да се застрелят? Абсурдно ли е това? Да, и въпреки това правителството, разбира се, въоръжава престъпници.
Дейвид Мамет
Имам голям късмет в смисъл, че в допълнение към всички видове съвместно съжителство и други подобни, винаги се разбирах добре с жени.
Джак Никълсън
По този начин, като думи са символи на идеи, ние можем да събираме идеи, като събираме думи. Човекът, който каза, че се е опитал да прочете речника, но не е успял да разбере историята, просто е пропуснал смисъла: а именно, че това е колекция от разкази.
Джеймс Уеб Янг
Хората казват, че това, което всички търсим, е смисъл за живота. Не мисля, че точно това търсим.
Джоузеф Камбъл
Когато хората започват да ви обиждат, знаете, че умовете им са затворени и няма смисъл да се дебатира Отстранете се възможно най-бързо от ситуацията.
Джудит Мартин
Бракът имаше повече смисъл, когато беше неразривен. Жената, която се опитва да се справи с щамовете на семейство с един родител, ще страда най-много от облекчаването на законите за развода.
Джърмейн Гриър
Компютрите ни учат на това, че няма съвършено никакъв смисъл да запомним всичко. Да умееш да намериш необходимото - ето какво е важно.
Дъглас Копланд
Мисля, че съществува опасност при младите хора да бъдат зависими в смисъл, че не придобиват никаква идентичност или представа за себе си като мислители.
Едуард де Боно
Сега всеки знае как да намери смисъла на живота в себе си.
Кърт Вонегът
А вървя към човек, към хората за да постигна смисъл в моята професия на архитект и строител.
Льо Корбюзие
Животът може и да няма смисъл – или, още по-лошо, може да има смисъл, какъвто не харесвам.
Ашли Брилиант
Патриотизмът по своята природа не е агресивен нито във военен, нито в културен смисъл. Национализмът е неделима част от стремежа към власт.
Джордж Оруел
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
41
Следваща