Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Смисъл" - страница 11
Няма смисъл да правите филм, който никой няма да отиде и да види, само за да създаде перфектно, но безполезно произведение на изкуството.
Карло Понти
Какъв е смисъла да взимате живота на сериозно, ако това е лотария без печеливш: както ми се струва, от него все още никой не е излязъл жив.
Алфонс Але
Мисля, че едно е, че всеки, който е трябвало да се бори с психично заболяване - независимо дали става дума за депресия, биполярно заболяване или тежка тревожност, каквото и да е - всъщност има доста голяма издръжливост в смисъл, че вече е трябвало да се справи със страданието, личните страдания.
Кей Редфийлд Джеймисън
Обичах актьорството, което никога не беше за пари, за славата. Ставаше дума за търсене на смисъл. Беше болезнено.
Ким Новак
Пропагандата в обикновения смисъл на този термин играе по-малко важна роля в едно потребителско общество, където хората поздравяват всички официални изявления с подозрение.
Кристофър Лаш
Елегантността изисква броят на дефиниращите уравнения да е малък. Пет е по-добре от десет, а едно е по-добре от пет. В този смисъл може шеговито да се каже, че теорията на струните е най-доброто олицетворение на елегантността. С всичките години, през които е изучавана теорията на струните, никой не е намерил дори едно дефиниращо уравнение! Броят в момента е нула. Ние не знаем нито какви са основните уравнения на теорията, нито дори дали тя има такива.
Ленард Съскинд
Ценностите са принципи и идеи, които придават смисъл на привидно светския опит в живота. Смислен живот, който в крайна сметка носи щастие и гордост, изисква от вас да отговаряте на изкушения, както и на предизвикателства с чест, достойнство и смелост.
Лора Шлезинджър
Обичам да казвам, че макар антиматерията да изглежда странна, тя е странна в смисъл, че белгийците са странни. Те не са наистина странни; просто човек рядко ги среща.
Лорънс M. Краус
В известен смисъл това го натъжи. Не можеше да не си помисли, че сто пъти нула все още е нищо.
Луис Сакър
Политиката е професия сериозна, сложна и - в истинския й смисъл - благородна.
Дуайт Айзенхауер
Чувствам се принуден да говоря на език, който в известен смисъл е съвсем нов и който аз, който съм прекарал по-голямата част от своя живот във военната професия, никога не бих предпочел да използвам. Този нов език е езикът на атомната война.
Дуайт Айзенхауер
Добрите лидери карат хората да се чувстват, че са в сърцето на нещата, а не в периферията. Всеки смята, че допринася за успеха на организацията. И когато това се случи, хората се чувстват важни и това дава смисъл на тяхната работа.
Уорън Бенис
Съществува дълбока разлика между информация и смисъл.
Уорън Бенис
Никога повече. Не виждам никакакъв смисъл да се омъжвам оттук нататък. Бях вече омъжена. Три пъти са достатъчни.
Ингрид Бергман
Най-важната част от образованието е преподаването на смисъла на това да се знае...
Симон Вейл
Информационната ера предлага много на човечеството и ми се иска да мисля, че ще се справим с предизвикателствата, пред които ще ни изправи. Но е жизнено важно да помним, че информацията - в смисъла на сурови данни - не е знание, че знанието не е мъдрост и че мъдростта не е предвидливост. Все пак информацията е първата съществена стъпка към всяко от тях.
Артър Кларк
Ако нямаш понятие от блус, няма смисъл да се захващаш с китарата и да свириш рок или какъвто и да е друг популярен музикален стил.
Кийт Ричардс
Трябва да избираш между това да гониш парите или да търсиш смисъла. Двете неща са взаимноизключващи се.
Бъкминстър Фулър
Импулсът да пишеш извира от вътрешния хаос, който крещи за ред, за смисъл.
Артър Милър
Поведението на хората има смисъл само ако мислиш от гледна точка на тяхната цел, нужди, мотиви.
Томас Ман
Целият смисъл на екстравагантността е да се държиш като глупак и да изглеждаш като глупак, но да му се наслаждаваш.
Алфред Бестър
Но ако политическата философия е нереализирана в един смисъл, тя е неизбежна в друг.
Майкъл Сандел
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
41
Следваща