Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отношение" - страница 9
В много отношения, когато сте Нобелов лауреат за мир, имате задължение към човечеството, към обществото.
Дезмънд Туту
Залог за добри отношения разбирайки моята любов е способността да се обсъждат проблеми.
Джесика Алба
Разбирането на отношенията, страха, удоволствието и скръбта е да се въведе ред във нашата къща. Без ред не можете да медитирате.
Джиду Кришнамурти
Законите и системите на политическото устройство започват винаги с признаването на отношенията, които те намират във вече съществуващи между индивидите.
Джон Стюарт Мил
Аз съм непочтен човек. И в това отношение винаги можете да разчитате на мен. Но възможно ли е да се разчита на човек, който се кълне, че е честен е друг въпрос.
Джони Деп
Политически проблем, обмислен във военно отношение, в крайна сметка се превръща във военен проблем.
Джордж Маршал
Лекото отношение към живота го прави тежък.
Емил Кротки
Ние искаме да бъдем част от идеални, безупречни, божествени отношения, но такива не съществуват. Това е фантазия, която ни налагат, в това число и филмите. Има много съставляващи любовта отношения - ревност, лудост, неврози.
Кийра Найтли
Това е същността на религията, че човек просто е принуден да заеме определена позиция по отношение на нея.
Клифърд Саймък
Образът може да изобрази отношения, които не съществуват.
Лудвиг Витгенщайн
Разграничението между вътрешната вяра и външното поведение позволи на много хора да се насладят на чувството за запазване на вътрешната си благоприличие, като в същото време не рискуват загуба на препитание, никакъв компромис по отношение на амбициите за кариера, да не говорим за евентуално повече санкции; следователно никога не разкрива никакви признаци на несъгласие или открито показва нещо по-малко от привидно пълна отдаденост на режима и неговата политика.
Мери Фулбрук
Погледнах витражното изображение на агнето на прозореца над мен, но това само ми напомни, че агнетата са известни с това, че ги водят на клане или понякога се мотаят с лъвове в лоши отношения.
Маурийн Джонсън
Всички влизаме в бизнес и поемаме риск по отношение на влагането на капитал.
Мукеш Амбани
Вярно е, че много от проблемите, с които се занимават професионалните философи, изискват доста високо ниво на абстрактно мислене. Същото обаче важи и за почти всяко интелектуално занимание: философията не се различава в това отношение от физиката, литературната критика, компютърното програмиране, геологията, математиката или историята.
Найджъл Уорбъртън
Себеприемането е отказът ми да бъда в състезателни отношения със себе си.
Натаниъл Брандън
Хубавото е, че жените имат толкова високи очаквания към мъжете, че това ни вдъхновява да се справим с тях. Това научих за мъжко-женските отношения.
Нийл Строс
Защото зад кулисите, на половината свят в Мексико, бяха проведени две десетилетия агресивни изследвания на пшеницата, които не само позволиха на Мексико да стане самодостатъчен по отношение на производството на пшеница, но и проправи пътя за бързо увеличаване на производството в други страни.
Норман Борлауг
Контролният център на живота ви е вашето отношение.
Норман Казънс
Индонезийските писатели са толкова назад по отношение на глобалната експозиция в сравнение с филипинските и японските писатели.
Андреа Хирата
За щастие или по друг начин живеем във време, когато средният индивид трябва да знае няколко пъти повече, за да бъде информиран, както го правеше само преди тридесет или четиридесет години. Да бъдеш "образован" днес изисква не само повърхностно познаване на изкуствата и науките, но и чувство за взаимовръзка, каквото се преподава в малко училища. И накрая, да бъдеш "образован" днес, по отношение на по-големите нужди, означава подготовка за световно гражданство; накратко, образование за оцеляване.
Норман Казънс
Мирът е безкраен процес, работа на много решения от много хора в много страни. Това е отношение, начин на живот, начин за решаване на проблеми и разрешаване на конфликти.
Оскар Ариас Санчес
В структурно отношение източните партийни диктатори са рай, както го вижда западният консерватизъм.
Петер Слотердайк
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
42
Следваща