Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отношение" - страница 8
Широката толерантност по отношение на убежденията непременно е част от новата етика.
Лафкадио Хърн
Децата са вторият ни шанс да имаме страхотни отношения родител-дете.
Лора Шлезинджър
Когато бях обучен за журналист, като репортер за расови отношения в Нашвил, отразяващ края на движението за граждански права, ни беше строго забранено да използваме местоимението от първо лице. Около него имаше някакъв електрически заряд. Да изляза от скривалище и да използвам думата "аз" ме плашеше много.
Лорънс Райт
Голяма част от човешките отношения се основава на измами и уловки, понякога весели и забавни, понякога долни и злобни. Само малка част щастливци, такива като майките и малките деца, истинските приятели и влюбените са съвършено искрени един с друг.
Ерик Берн
Смятам, че поне един държавник трябва да има глава. И за да се изградят междудържавни отношения, човек трябва да се ръководи не от емоциите, а от фундаменталните интереси на своите страни.
Владимир Путин
Винаги съм имал лошо отношение към тези, които с някакъв грипозен нос и с еротичните си фантазии се месят в чуждия живот.
Владимир Путин
Никога не съм попадал на човек, който да е победил на най-високото ниво на каквото и да било днес, без да е имал правилно отношение, без да е дал всичко от себе си – поне докато го е правил; не е бил подготвен и не е имал пълна работна програма.
Тед Търнър
На международните отношения им е отредено да представляват тромави жестове, основани на несъвършени знания.
Ребека Уест
Отношението ми към властта и силата е, че държа изцяло на тях. Хората се нуждаят от някой, който да бди над тях. Деветдесет и пет процента от хората на света се нуждаят от някой, който да им казва какво да правят и как да се държат.
Арнолд Шварценегер
Най-големият грях по отношение на ближния не е ненавистта, а равнодушието. Това е върхът на безчовечността.
Джордж Бърнард Шоу
Не равнището на благополучие донася щастие на хората, а отношението на сърцето и гледната точка върху собствения ни живот. И едното, и другото са винаги в наша власт, а това означава, че човек винаги може да щастлив, ако го иска, и никой не може да му попречи.
Александър Солженицин
Ние живеем свободен политически живот в държавата и не страдаме от подозрителност във взаимните си отношения във всекидневният си живот.
Перикъл
По отношение на частните интереси нашите закони предоставят равноправие за всички...
Перикъл
Към реалността ние имаме същото условно отношение, както и към парите.
Маргарет Атууд
Успехът идва при тези, които мислят по отношение на успеха. Поражението придружава онези, които допускат мислене по отношение на поражение.
Наполеон Хил
Висшето образование не е показател за ума, скъпите подаръци - не са признак за любов, обещанията и думите не винаги са истински. Вашият опит, вниманието и постъпките по отношение на хората - ето това е истински ценно.
Орландо Блум
Най-функционалният начин да регулирате трудните емоции в любовните отношения е да ги споделяте.
Сюзън Джонсън
Но по отношение на това как хората живеят заедно, как свеждаме до минимум перспективите за конфликт и увеличаваме максимално перспективите за мир, мястото на религията в нашето общество днес е от съществено значение.
Тони Блеър
Ние имаме огромен състав. Може би не в количествено отношение, но в качествено.
Арсен Венгер
Като германец, с оглед на историята на Втората световна война и ужасните дела от нацисткия период, чувствам специално задължение да помогна, доколкото мога, за развитието на европейско-израелските отношения и по този начин да допринеса за осигуряването на бъдещето и съществуването на Израел.
Хелмут Кол
Ако за да бъдеш с любим човек, трябва да се откажеш от самият себе си, отношенията са обречени.
Хорхе Букай
В повечето страни държавните агенции изостават от търговските организации по отношение на използването на инструментите на електронната епоха.
Бил Гейтс
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
42
Следваща