Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отношение" - страница 7
Към средата на деня Кеселринг ми телефонира и ми казва, че вероятно ще трябва да изчакаме три или четири дни, преди нашите широкомащабни контрамерки да започнат да се прилагат. Дотогава не може да има голяма промяна на развитието в наша полза. Въпреки това Кеселринг е с добро сърце. Той е уверен и изпълнен с характер в оценката си на ситуацията и в него няма и следа от пораженчество. Казва ми също, че отношението на гражданското население донякъде се е подобрило под влияние на нашата пропаганда.
Алберт Кеселринг
Независимо от това, този един факт трябва да е очевиден: обръщането на другата буза е подкуп. Това е валидна форма на действие само докато християнинът е импотентен в политическо или военно отношение.
Гари Норт
Ние, хората, имаме отношения на любов и омраза с нашата технология. Обичаме всеки нов напредък и мразим колко бързо се променя светът ни... Роботите наистина въплъщават онова отношение на любов и омраза, което имаме с технологиите.
Даниел Х. Уилсън
Въпреки че в Шотландия сега живеят огромно количество цветнокожи хора... тази държава изостава на 30 или 40 години от всеки друг английски град по отношение на расовите нагласи и интеграцията. Няма правилно признание за търговията с роби и колко шотландски градове са основани на пари от това. Нашите деца просто не се учат на тази история.
Джаки Кей
Бих казал, че 90 процента от християните нямат мироглед, с други думи възглед за света, основан на Писанието и отношения с Бог.
Джош Макдауел
Животът ви се определя не толкова от това, което животът ви носи, колкото от отношението, което предизвиквате към живота; не толкова от това, което ви се случва, колкото от начина, по който умът ви гледа какво се случва.
Джубран Халил Джубран
Физическата красота не трябва да има значение в трайните отношения.
Джули Гаруд
Най-важният аспект на отношенията между президента и държавния секретар е, че и двамата разбират кой е президент.
Дийн Ачесън
Отношението на жените към мъжете се е променило но мъжете, ако говорим за отношенията им към жените, не са променили картите си от времето на Адам.
Дороти Дикс
Системите на всяко ниво на интеграция функционират като цели по отношение на техните части и части по отношение на цели по-високо ниво.
Ервин Ласло
Нашето доверие е най-голямо по отношение на нещата, за които знаем най-малко.
Ерик Хофер
Талантът е учтиво отношение към материята, той се състои в това да вложиш песен в устата на безмълвието.
Жан Жене
Мен четири пъти са ми предлагали да се омъжа. Два пъти в началото на отношенията и два пъти в края. Аз никога не съм казвала "Не". Аз просто не съм давала отговор!
Жюлиет Бинош
Мисля, че мирът в много отношения е предпоставка за радост.
Йо-Йо Ма
Традиционното християнско отношение към човешката личност беше, че човешката природа е по същество добра и че тя се формира и модифицира от социалния натиск и обучение.
Карол Куигли
Фундаменталистката позиция по отношение на библейската интерпретация, с акцент върху изричния, пълен, окончателен и авторитарен характер на Писанието, е много късна, малцинствена гледна точка, съвсем не в разрез със западната традиция.
Карол Куигли
Католицизмът е широка шатра по отношение на политически и правни позиции. Можем да имаме девет католици във Върховния съд и голямо разнообразие по отношение на закона.
Кас Сънстейн
Човечеството е съвкупност от субекти за обработка на информация и в това отношение имате потенциал.
Алистър Рейнолдс
Някои от тях определяха идеологията като въображаемо отношение към реална ситуация.
Ким Робинсън
Интернационализмът е социална и политическа теория, определена концепция за това как трябва да се организира човешкото общество и по-специално концепция за това как нациите трябва да организират взаимните си отношения.
Кристиан Лоус Ланге
Музиката по отношение на поетичното произведение трябва да играе такава роля, каквато по отношение на точната рисунка играе яркоста на цветовете.
Кристоф Вилибалд Глук
Левицата не вижда нищо друго освен фанатизъм и суеверие в популярната защита на семейството или в популярните нагласи по отношение на абортите, престъпленията, автобусите и училищната програма.
Кристофър Лаш
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
42
Следваща