Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отношение" - страница 2
Всички наши взимоотношения с обкръжаващият свят отразяват нашето отношение към самите нас.
Луиз Хей
Не искам да си развалям отношенията нито с рая, нито с ада. Имам приятели и на двете места.
Марк Твен
Не предполагам, че това се отнася толкова много за други физици; Мисля, че е особеност на мен, че обичам да си играя с уравнения, просто търсейки красиви математически отношения, които може би нямат никакво физическо значение. Понякога го правят.
Пол Дирак
Ние съществуваме само по отношение на това как мислим, че съществуваме. Значи всяко културно развитие е измислено и може да бъде измислено.
Том Мейн
Много хора са склонни да преувеличават отношението на другите към себе си - по някаква причина им се струва, че те предизвикват сложна гама от симпатия и антипатия.
Франсис Скот Фицджералд
Но се чувствам убеден и се осмелявам дори да пророкувам в това отношение, че ще дойде време, когато в кабинета ще има и министър на мира, седнал до министрите на войната.
Фредрик Байер
Стилът е отражение на Вашето отношение и вашата личност.
Шон Ашмор
Единственото знание, което наистина може да ориентира действията, е знанието, което се освобождава от обикновените човешки интереси и се основава на Идеи - с други думи, знание, което заема теоретично отношение.
Юрген Хабермас
Главното в живота са хората и техните отношения.
Виле Вало
Животът – това е отношение към света. Правейки избора си на отношение към света, индивидуумът сам определя себе си.
Симон дьо Бовоар
Важно е учениците да носят малко бунтарско непочтително отношение в занятията си, те не са тук, за да боготворят онова, което е познато, но за да го подлагат на съмнение.
Джейкъб Броновски
Главната причина за съществуването на война все още не е нито тайното желание за убиване у човешкия вид, нито неудържимия инстинкт към агресия, нито, най-накрая и по-правдоподобно, сериозните икономически и социални опасности, присъщи на разоръжаването, но на простия факт, че на политическата сцена все още не се е появил заместител на този краен арбитър в международните отношения.
Хана Аренд
Нравствеността е наука за отношенията, съществуващи между хората, и задълженията, произтичащи от тези отношения.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Измамената жена започва да мисли по отношение на вечността.
Симон дьо Бовоар
Начинът, по който едно общество организира живота на своите членове... е един "проект" за реализация сред другите. Но след като проектът влезе в действие в основните институции и отношения, той има тенденцията да стане изключителен и да определя развитието на обществото като цяло.
Херберт Маркузе
На мен не ми е нужен мъж, че да предаде смисъл на живота ми. Няма по-близки отношения, от тези, с които си свързан сам със себе си.
Шърли Маклейн
Светът винаги ще бъде с Америка в такива странни отношения: да я обичат и да я мразят едновременно.
Бенисио Дел Торо
Разбира се, французите правят много надеждни филми и все още е една от най-великите нации по отношение на световното кино, но истинският проблем е упадъкът във филмовата критика.
Вим Вендерс
Наука - сила, която ни разкрива отношенията на нещата, техните закони и взаимодействия.
Александър Херцен
Характерът е резултат от две неща: вътрешно отношение към света и как прекарваме времето си.
Елберт Хъбард
Всяка жена в своя живот минава през мъчителни отношения с човек, който точно не й е нужен.
Кирстен Дънст
Индивидуален стил - това е плагиатстване по отношение на самия себе си.
Алфред Хичкок
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
42
Следваща