Цитати на тема "Отношение" - страница 15
Чист демократ ли съм? Разбира се, аз съм абсолютен и чист демократ. Но знаете ли какво не е наред? Дори няма значение, трагедията е истинска. Фактът, че съм толкова сам, просто няма други такива на света. Да видим какво става в Северна Америка - ужасът е същият: мъчения, бездомници, Гуантанамо, задържане без съд и разследване. Вижте какво се случва в Европа: бруталното отношение към демонстрантите, използването на гумени куршуми, сълзотворен газ в една и друга столици, убийствата на демонстранти по улиците. Изобщо не говоря за постсъветското пространство. Имаше една надежда за момчетата от Украйна, но те просто се дискредитираха напълно, там нещата отиват към чиста тирания. Пълно нарушение на Конституцията, всички закони и прочее. След смъртта на Махатма Ганди няма с кого да разговаряме.
Владимир Путин
А за тези, които през последните 15 години се опитват да раздуха надпреварата във въоръжаването, опитвайки се да получат едностранни предимства по отношение на Русия, въвеждайки ограничения и санкции, незаконни от международноправна гледна точка, за да възпре развитието на страната ни, включително и във военната област, ще кажа: това е. Това, което се опитахте да предотвратите, го предотвратихте с провеждането на такава политика, вече се случи. Не беше възможно да се сдържи Русия!
Владимир Путин
Трябва да обичаш жена си не заради плътта, а заради чистата и душа и добро сърце. Съпругата има това, което съпругът няма; допълва го духовно и обратно. Следователно в отношенията между съпрузите онези черти на духа, ума и сърцето, които са характерни само за мъжа и само за жената, трябва да се проявяват с голяма сила. Грубостта на сърцето на мъжа се допълва с нежността и чистотата на сърцето на жена му, защото сърцето на жената е много по-тънко, по-способно на духовна любов. А съпругата ... когато общува със съпруга си, трябва да компенсира липсата си на сила, дълбочина на ума с неговите знания, силната му воля. Мъжът и жената трябва да станат едно тяло и една душа в брака. Нещо по-високо трябва да се роди от техния съюз, съчетаващ всичко добро и велико, което е във всеки от тях.
Лука Войно-Ясенецки