Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отношение" - страница 14
Вещите са станали по-сложни, отколкото действията на човек по отношение на тях.
Жан Бодрияр
Хората имат много собственически отношения със Супермен. Важно е да зачитате иконографията и канона, но в същото време трябва да разкажете история.
Зак Снайдър
Хитлер често демонстрира неувереност и безпокойство в отношенията с индивиди, които контрастират диаметрално на самоувереното му майсторство в експлоатацията на емоциите на слушателите му в театралната обстановка на важна реч.
Иън Кършоу
В реалният свят има достатъчно поводи за благоговейно изумление. Природата е много по-изобретателна по отношение на чудесата, отколкото ние с вас.
Карл Сейгън
Всъщност не е много трудно да се пренастрои между романите за възрастни и тези за по-младите читатели. Гласовете на повествованието са много сходни, умното отношение, екологичните битки. Децата обичат книги, които са непочтителни и предизвикват авторитета, когато властта е произволна, алчна или глупава. Те също обичат, когато се подиграваш на възрастните, а аз прекарах целия си живот като писател в това.
Карл Хайасън
Ако храната вече не беше задължена да извършва междуконтинентални пътувания, а оставаше част от система, в която може да се консумира на къси разстояния, щяхме да спестим много енергия и емисии на въглероден диоксид. И само си помислете какво бихме спестили в екологично отношение без транспортиране на дълги разстояния, охлаждане и опаковане – което така или иначе се озовава на сметището – и съхранение, което краде време, пространство и огромни части от природата и красотата.
Карло Петрини
Ние сме особено жестоки по отношение на тези, които ни напомнят на нас самите.
Касандра Клеър
Не жертвайте живота си за работа и идеали. Най-важните неща в живота са човешките отношения... Разбрах това твърде късно.
Катарин Сюзана Причард
Също така не можем да бъдем наивни по отношение на бежанците. Мъжете, които извършват насилие, разбира се, трябва да бъдат депортирани в страните си на произход. Тук вече имаме достатъчно проблеми и вече не е нужно да внасяме.
Алис Шварцер
Не мисля, че имам от какво да се срамувам или да се извинявам по отношение на това, което Америка направи за света.
Колин Пауъл
По отношение на изменението на климата често не разбираме напълно, че това е проблем. Смятаме, че е проблем, който чака да се случи.
Кофи Анан
Стресът произтича от нашето отношение към събитията или ситуациите.
Крис Прентис
Много неща, в които просто се натъкнете: отношения или начини да поставите герои един срещу друг, които наистина работеха. Така че тогава не винаги става въпрос толкова за имитиране на други хора, а за имитация на себе си, поне в мисленето си.
Кристофър Лойд
През 40-те години, през които съм бил във Вашингтон, винаги съм работил усилено, особено по отношение на бюджетните въпроси.
Леон Панета
В скръб, след дори и най-щастливите отношения, ние отново и отново преодоляваме нещата.
Лори Греъм
Това, което се опитвам да направя, е да давам резултати, а не обещания; резултати, а не визия; резултати, а не концепции. Светът е циничен по отношение на обещанията на IBM.
Луис В. Герстнер
Аз съм старомоден човек. В отношенията най-важното е доверието и ако то изчезне, то и всичко останало отива по дяволите.
Мики Рурк
Девет-десети от чувството за хумор се заключава не в нещата, които човек пише, а в нещата, които се въздържа да напише. Това е особено ценно по отношение на сериозното писане и никой без чувство за хумор не трябва да пише сериозно. Защото без да знае какво е смешно, човек се намира в постоянна опасност да стане смешен, без да го разбере.
Робърт Бънчли
Какви сте вие, какви реформи! Дори ме е страх да кихам силно. Не дай Боже да се търкулне камъче, след него ще следва лавина. Нашите хора не знаят ... какво представляват капиталистическите отношения. Икономическите свободи ще внесат хаос. Това ще започне ... Ще се избият помежду си.
Леонид Брежнев
Времето е отношението на битието към небитието.
Фьодор Достоевски
Да се гори с нагорещено желязо безотговорното отношение към живота на хората, от когото и да идва то.
Георгий Жуков
В човешките отношения най-важен е разговорът, но хората вече не го правят – не сядат, за да говорят или за да слушат другите. Ходят на театър, на кино, гледат телевизия, слушат радио, четат книги, но почти не разговарят. Ако искаме да променим света, трябва да се върнем във времето, когато войните са се събирали около огъня и са си разказвали истории.
Паулу Коелю
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
42
Следваща