Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло" - страница 8
Силата на самовнушението, позната през Средновековието. Силата на мисълта, на идеята е несъизмерима, неизмерима. Светът е доминиран от мисълта. Човешкото същество индивидуално също е изцяло управлявано от собствените си мисли, добри или лоши. Мощното действие на ума върху тялото, което обяснява ефектите на внушението, е било добре познато на великите мислители от Средновековието, чиято енергична интелигентност е обхващала цялото човешко знание.
Емил Куе
Днес имаме големи, груби инструменти, ръководени от интелигентни хирурзи, и имаме малки, глупави молекули лекарства, които се изхвърлят в тялото, дифузират наоколо и пречат на нещата, доколкото могат. В момента медицината не е в състояние да излекува нищо.
Ерик Дрекслер
Ако едно тяло за нас е загадка, то каква ли загадка трябва да бъде Вселената.
Етиен Боно де Кондияк
Не съм първият човек, който е открил доказателства, че съзнанието съществува отвъд тялото. Кратки, прекрасни проблясъци на това царство са стари като човешката история.
Ибън Алегзандър
Нашият дух не зависи от мозъка или тялото. Той е вечен и никой няма едно изречение на стойност твърди доказателства, че не е така.
Ибън Алегзандър
Разбирам какво се случва с мозъка, когато хората са наблизо до смъртта, и винаги съм вярвал, че има добри научни обяснения за небесните пътувания извън тялото, описани от онези, които едва избягаха от смъртта.
Ибън Алегзандър
Вие не разбирате музика: чувате я. Затова ме чуй с цялото си тяло.
Кларис Лиспектор
Добре е мозъкът да работи повече от тялото ви.
Конър Макгрегър
Ако не смятате, че вашата тревожност, депресия, тъга и стрес влияят на физическото ви здраве, помислете отново. Всички тези емоции предизвикват химически реакции в тялото ви, които могат да доведат до възпаление и отслабена имунна система. Научете се как да се справяте, мили приятелю. Винаги ще има тъмни дни.
Крис Кар
Тялото ви не е това, което сте вие. Умът и духът надхвърлят тялото.
Кристофър Рийв
В древни времена са считали, че меланхолията е тъмна течност, излизаща от човешкото тяло, което е дяволско, а самите меланхолици - особени, странни хора, които виждат това, което не виждат другите, знаят повече и могат да предсказват събития, защото те имат достъп до същността на нещата.
Ларс фон Триер
На 17 години, когато за първи път видях мъртво тяло, замръзнах. Към 31 това беше естествено явление за мен и никоя група хора не бива да живее така.
Лейма Гбоуи
Жената гледа на своето тяло с тревога, тъй като тялото е нейния ненадежден съюзник в битката за любов.
Ленард Коен
Лицето ми се превръща в скица на Пикасо, тялото ми се нарязва на парчета.
Лори Халсе Андерсен
Всеки атом в тялото ви идва от звезда, която е експлодирала. и, атомите в лявата ти ръка вероятно са дошли от звезда, различна от дясната ти ръка. наистина е най-поетичното нещо, което знам за физиката: всички вие сте звезден прах.
Лорънс M. Краус
Голямото изкуство на филмите не се състои в описателно движение на лицето и тялото, а в движенията на мисълта и душата, предадени в някаква силна изолация.
Луиза Брукс
Има нещо, което не успях да науча тялото си да прави, и това е да разбирам още в 6 сутринта какво би искало да яде в 18 вечерта.
Ерма Бомбек
Ако вие активно се занимавате с нещо, то ще ви накра да се чувствате не като жертва, а като част от решението, което е от огромна полза не само за вашето тяло, но и за вашата психика.
Тед Дансън
Движещото се тяло и движението са приемливо неразличими.
Уилям Окам
Знам, че на много атлети и модели се гледа само като тела. Аз никога не съм бил използван само като тяло.
Арнолд Шварценегер
Тренировките представляват отдушник за потисната от стреса енергия, като по този начин повдигат и духа – също както упражненията подобряват състоянието на тялото.
Арнолд Шварценегер
Когато главата е болна, страда цялото тяло.
Мигел де Сервантес
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
43
Следваща