Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло" - страница 6
Бих поискал тялото ми след смъртта ми да бъде погребано, а не кремирано, така че съдържащото се в него енергийно съдържание да се върне на земята, така че флората и фауната да могат да ядат върху него, точно както аз вечерях върху флората и фауната през живота си.
Нийл Деграс Тайсън
Когато влязохме в океана, гледах тялото му, докато се гмурка във вълните, и това ми даде усещане в стомаха, което не беше болка, а нещо различно.
Никол Краус
Общуването с природата е укрепило моето тяло и разум.
Никола Тесла
Каквото и да казвате, в края на краищата тялото зависи от душата.
Николай Гогол
Човек... това е съюз между душа и тяло, разделението на които води до смърт.
Николай Кузански
Всички неща, от които хората страдат, са как околната среда се отнася с тях и как елементите на тяхната планета влияят върху техния ум и тяло - като радиация, рак и всички други.
Орнет Колман
Всяка организирана социална група винаги е стратифицирано социално тяло. Не е имало и не съществува постоянна социална група, която да е "плоска" и в която всички членове да са равни.
П. А. Сорокин
Човек може да усили своята воля и да направи своята душа неуязвима, а тялото - недостъпно за болести.
Парацелз
Размерите на тялото ви са точно правилни. Единственият въпрос е дали сте достатъчно големи вътре.
Патрик Карман
Вие просто се сринахте, сър. По думите на непрофесионалния човек, тялото ви отне разрешението си да продължите да злоупотребявате с него.
Скот Линч
Човечеството е болест, раков тумор на тялото на планетата.
Скот Уестърфийлд
Обичам бокса. Има нещо ожесточено за използването на силата на тялото ви по този начин.
София Буш
Актьорът трябва да развие тялото си. Актьорът трябва да работи върху гласа си. Но най-важното нещо, за което актьорът трябва да работи, е неговият ум.
Стела Адлер
Когато проектирам сгради, мисля за цялостната композиция, толкова, колкото частите на тялото да се поберат. На всичкото отгоре мисля за това как хората ще се приближат към сградата и ще изживеят това пространство.
Тадао Андо
Вдишвайки, успокоявам тялото и ума. Издишвайки, се усмихвам. Живеейки в настоящия момент, знам, че това е единственият момент.
Тик Нят Хан
Съзнанието, подобно на нашите чувства, се основава на представяне на тялото и как то се променя, когато реагира на определени стимули. Самоизображението би било немислимо без това представяне.
Антонио Дамазио
Когато говорим за емоция, ние наистина говорим за колекция от поведения, които се произвеждат от мозъка. Можете да погледнете човек в пристъп на емоция и да наблюдавате промени в лицето, в стойката на тялото, в оцветяването на кожата и така нататък.
Антонио Дамазио
Тялото ви не е храм, това е увеселителен парк. Насладете се на возенето.
Антъни Бурдейн
Когато веднъж - което всяко тяло трябва да бъде - се убедиш в нечестието и измамата на хората, е невъзможно да запазиш неопетнена собствената си невинност в сърцето. Опитът ще докаже покварата на човечеството, а убеждението в това служи само за създаване на недоверие, подозрение - предпазливост - и понякога безпричинно.
Фани Бърни
Нашият ум е по-мързелив, от тялото ни.
Франсоа дьо Ларошфуко
Не отегчавайте своят полет с дребнавости, които е прието да се наричат жизнени потребности. Помнете: утежнявайки тялото, ние скъсяваме крилете.
Фритьоф Нансен
На моята възраст трябва да проверите дали всичко е наред. Оказвам голям натиск върху тялото си и понякога чувствам болка в гърба и коленете, така че трябва да съм сигурен, че мога да продължа да тренирам здраво, преди да продължа.
Херман Майер
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
43
Следваща