Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло" - страница 34
Има много добри форми на медитация. Добра практика за медитация е тази, която развива осъзнатостта или вниманието на нашето тяло и сетивата ни, на нашия ум и сърце.
Джак Корнфийлд
Само тялото е изчезнало. Само тялото. Има част, която не отива в земята, част, която остава вътре в теб завинаги.
Дженифър Донъли
Искам да открия всяка скрита тайна на тялото ти и хиляди начини да те накарам да крещиш името ми.
Дженифър Пробст
Другото нещо е, че видимостта често не е много добра в сладка вода. Така че, ако рибата хапе нещо, част от тялото, тя всъщност не винаги осъзнава, че е част от тялото. То просто вижда нещо да се размахва пред нея.
Джереми Уейд
Всъщност намерих заразяването с малария в Конго за очарователно. Наблюдението на тялото ви под атака от този микроорганизъм и виждането как то реагира е едновременно очарователно и ужасно, но може би това е само защото съм бивш учител по биология.
Джереми Уейд
Когато станем меки и мързеливи в телата си, сме склонни да станем меки и мързеливи духовно.
Джери Бриджис
Все още мога да внасям в тялото си радостта, която изпитах, когато видях първия трилиум през пролетта, който сякаш ми казваше: "Никога не се отказвай от надеждата, пролетта ще дойде".
Джесика Стърн
Единственото, което може да ме изгони от леглото, е налягането на всички видове течности в тялото ми.
Джеф Кини
Като син на майка протестантка християнка и баща мюсюлманин шиити, въпреки това се озовах без религиозна кост в тялото си.
Джим Ал-Халили
Повечето от различните видове клетки в нашето тяло умират и се заменят на всеки няколко седмици или месеци. Въпреки това, невроните, първичната клетка на нервната система, не се размножават (в по-голямата си част), след като сме родени. Това означава, че по-голямата част от невроните в мозъка ви днес са толкова стари, колкото и вие. Това дълголетие на невроните отчасти обяснява защо се чувстваме почти еднакво отвътре на 10 годишна възраст, както се чувстваме на 30 или 77 години.
Джил Болти Тейлър
Отслабването не прави хората щастливи. Или спокойни. Да бъдеш слаб не се отнася до празнотата, която няма форма, тегло или име. Дори диво успешната диета е колосален провал, защото вътре в новото тяло е същото потъващо сърце.
Джинийн Рот
Ако обръщате внимание кога сте гладни, какво иска тялото ви, какво ядете, когато сте се наситили, прекратявате манията, защото обсебеността и осъзнаването не могат да съществуват едновременно.
Джинийн Рот
Медитацията е инструмент да се разклатиш буден. Начин да откриете какво обичате. Практика да се връщате към тялото си, когато умствените смеси заплашват да узурпират здравия ви разум.
Джинийн Рот
Ще спрете да се обръщате към храната, когато започнете да разбирате в тялото си, а не само в ума си, че има нещо по-добро... Истината, а не сила, върши работата по прекратяване на компулсивното хранене.
Джинийн Рот
Вашето тяло е парчето от Вселената, което сте получили.
Джинийн Рот
Отделете време да благодарите на тялото си.
Джинийн Рот
Надявам се тогава, че тази книга може да помогне за преодоляване на някои от предразсъдъците към подходите на ума и тялото и за повишаване на осведомеността, че отчитането на ума в здравето всъщност е по-научен и основан на доказателства подход, отколкото разчитането все повече силно върху физически интервенции и лекарства.
Джо Марчант
С всеки учебен ден усещах как разстоянието между мен и другите се увеличава. Подобно на моите връстници, аз отчаяно исках да разбера тялото си, реакцията му към хормоните и физическото докосване. Но за разлика от останалите, аз като че ли бях обременен сам с това занимание.
Джоел Салинас
Няма какво да се направи: всяко момиче, което наскоро откри, че тялото й привлича мъже, ще го отвори до всякакви приемливи граници.
Джон Брънър
Тялото без душа е мъртво, така както и думите без дела са празен звук.
Джон Бъниан
Функцията на Запада е да превърне телата и ума в продукти. Не може да разбере, че останалият свят смята, че това е непристойност, поквара от нашия нирваничен характер.
Джон Бърдет
Нашата физиология създава болест, за да ни даде обратна връзка, да ни уведоми, че имаме небалансирана перспектива или не сме любящи и благодарни. Така че признаците и симптомите на тялото не са нещо ужасно.
Джон Демартини
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
43
Следваща