Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло" - страница 30
Душата, както и тялото, трябва да бъде гъвкава и неподатлива...
Булат Окуджава
Болката изтрива всяка представа за времето и тя спира околната реалност изчезва, целият свят се свива до границите на страдащото ви тяло.
Бурхан Сьонмез
Когато тялото и умът ни са отпуснати, можем да открием божествеността в чуруликащите птици, шумолещите листа, течащата вода или високите планини. Дори изригващите вулкани, гръмотевиците и мълниите или воюващите човешки същества излъчват божественост - всеки има свободата да се свърже с Бог във формата, в който иска. Гуру е този, който разпалва това съзнание в нас.
Бхануматхи Нарасимхан
Умът и тялото не са отделни единици, а една интегрирана система. Как действаме и какво мислим, ядем и чувстваме, са свързани с нашето здраве. Лекарите трябва да могат да преподават това поведение на пациентите.
Бърни С. Сийгъл
Един от най-добрите начини за промяна е да се държите така, сякаш сте човекът, който искате да станете. Когато се държите така, сякаш сте различен човек, вие се променяте на много основно ниво - дори физиологията ви се променя. Когато актьорите и актрисите се представят, химията на тялото им се променя от ролите, които играят.
Бърни С. Сийгъл
Вярвам, че причината да спим не е просто да позволим на тялото си да си почине, а че е да позволим на тази вътрешна мъдрост да ни говори чрез символи. Това включва телесни или соматични проблеми, както и психологически. Сънищата и рисунките са полезни при диагностицирането на физически условия.
Бърни С. Сийгъл
Мисля, че някои хора наистина искат да умрат и ще получат заболяване. Има хора, които знаят, че животът им е толкова обезпокоен и телата им ги извеждат оттук.
Бърни С. Сийгъл
За мен съзнанието не е локално, не е ограничено до тялото и може да съществува независимо от него.
Бърни С. Сийгъл
Лечението на ума и тялото не трябва да бъде "алтернатива", нито пък допълващата и интегративна медицина трябва да бъде нещо, на което лекарите не са изложени по време на обучението си.
Бърни С. Сийгъл
Не търсете проблеми, за да нахраните душата си. Просто оставете живота да ви бъде учител. Ще ви подхрани с неизбежните си трудности. Как ще разберете дали оставяте живота да ви учи и подхранва? Ако физическите ви сетива станат по-чувствителни към красотата, която виждате, думите на любовта, които чувате, и живота, който чувствате, докосвайки тялото и душата ви, тогава знаете, че сте открили голямата стойност на нещастието.
Бърни С. Сийгъл
Наднорменото тегло беше физическото натрупване на минали наранявания, обиди, разочарования и негодувания, които след като бяха освободени от ума и душата, бяха освободени от тялото.
Валери Франкел
Трябва да обичате тялото си като жив организъм, а не да го мразите като дефектна декоративна статуя.
Валери Франкел
Бъдете добри към тялото си, защото това е единственото, което някога ще получите.
Валери Франкел
Възпитанието на детето е преди всичко възпитание на самият себе си. Трябва да има загриженост на родителите не само за децата, но за своето тяло, душа и дух.
Валерий Синелников
През последните няколко века човешкото тяло претърпя значителни промени: започнахме да се движим по-малко и се научихме да съхраняваме и усъвършенстваме храната. Постепенно нездравословната храна стана по-привлекателна за нас от естествените, непреработени храни.
Виктория Бутенко
Ние се смятаме за ангели, поставени в телата на животните, непрекъснато се стремим към превъзходство, опитваме се да разперим криле и да отлетим.
Вилаянур Рамачандран
Ако има нещо във вашето "аз", в което можете да бъдете сигурни, то е, че то е закотвено във вашето и само във вашето тяло. Човекът, когото преживявате като "вие", е тук и сега и никъде другаде.
Вилаянур Рамачандран
За щастие имам нужда само от топло тяло наблизо.
Виле Вало
Умея да контролирам тялото само чрез силата на ума.
Уим Хоф
Тъй като човек може да реши математиката чрез концентрация, фокусирам ли се върху определени места в тялото си и генерирам топлина заради това.
Уим Хоф
В студа центрирам себе си и дишането си, за да предам цялата си топлина в центъра на тялото си.
Уим Хоф
Аз съм колекция от части от тялото на семейството.
Витолд Гомбрович
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
43
Следваща