Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло" - страница 26
Професионалистът не си позволява да се скрие в рамките на едно въплъщение, колкото и да му е удобно или успешно. Подобно на трансмигрираща душа, той освобождава остарялото си тяло и облича ново. Той продължава своето пътуване.
Стивън Пресфийлд
Никога не съм бил толкова щастлива. Да бъда с него, толкова близо, за няколко минути, какво чудо! Почувствах щастие в цялото си тяло, дори не можех да го определя в този момент. Аз съм много наивна и нямам образование повече от коза, но това усещане за чудо беше подобно на усещането за свободата на сърцето и тялото ми.
Суад
По време на онази нощ внезапно осъзнах, че между тялото и духа има много малки прозорчета. Ако са отворени, емоциите текат свободно напред-назад, но ако са частично затворени, не може да се филтрира много. Само любовта може да ги отвори всички заедно, всички наведнъж, като порив на вятъра.
Сузана Тамаро
С тялото си научаваме дълго преди да го разберем с умът си.
Сю Монк Кид
Плаках, докато тялото ми стана напълно обезводнено.
Сю Таунсенд
Телата ни са фино настроени машини и ако нашите хормони не смесват "както трябва", всичко се проваля.
Сюзан Самърс
Когато сте в тялото на магаре, насладете се на вкуса на трева.
Тензин Уангял Римпоче
Новият завет е брутален разрушител на човешките илюзии. Ако следвате Исус и не умрете, изглежда, че имате какво да обясните. Явният знак за човешкото състояние е този, който е говорил за любов и справедливост и е бил умъртвен заради болките си. Травматичната истина на човешката история е едно осакатено тяло.
Тери Игълтън
Ако другият генетичен материал е наред, тялото е в състояние да се справи с малка еврейска добавка и това няма да повлияе на характера и расовите черти.
Тимур Вермеш
Никога не му се е налагало да прави корекции и компромиси, които други хора са приемали в началото на своята романтична кариера; никога не е имал шанс да научи урока, на който Сара го учеше всеки ден - че красотата е само част от нея и дори не най-важната част, че има сделки между хора, които се случват на някакво мистериозно ниво под кожата, или може би дори отвъд тялото.
Том Перота
Изглежда и двамата разбираха, че да го опишат е извън силите им, благодарността, която се разпространява в тялото ви, когато товарът бъде вдигнат, и чувството за завръщане у дома, което следва, когато внезапно си спомните какво е чувството да бъдеш себе си.
Том Перота
Църквата не е просто колекция от изолирани индивиди... трябва да научим отново урока, че ръката е не по-малко ръка, защото е част от по-голямо цяло, цяло тяло. Кракът не е намален в свободата си да бъде крак, като е част от тяло, което също съдържа очи и уши. Всъщност ръцете и краката са най-свободни да бъдат себе си, когато се координират правилно с очите, ушите и всичко останало. Да ги отрежем в опит да ги направим наистина свободни, наистина себе си, би било наистина катастрофално.
Н. Т. Райт
Но ако тялото му беше ранено, духът му не е разбит.
Оливър Боудън
Не виждам емоциите и чувствата като нематериални и изпаряващи качества, каквито мнозина предполагат, че са. Темата им е конкретна и те могат да бъдат свързани със специфични системи в тялото и мозъка, не по-малко от зрението или речта.
Антонио Дамазио
Умът е толкова тясно оформен от тялото и предназначен да му служи, че само един ум би могъл да възникне в него. Няма тяло, няма значение.
Антонио Дамазио
Интересното е, че не всички чувства са резултат от реакцията на тялото на външни дразнители. Понякога промените са чисто симулирани в мозъчните карти.
Антонио Дамазио
Моят мозък, тяло и нервна система, те виждат пътуване със самолет, дълго пътуване със самолет, като възможност да спя без нищо да влиза, няма какво да правя. Просто излизам офлайн в момента, в който съм в самолета.
Антъни Бурдейн
Следователно тялото не е просто "същност", а се преживява като практически начин за справяне с външни ситуации и събития.
Антъни Гидънс
Четенето за мозъка е като физически упражнения за тялото.
Тони Бъзан
...гореща вана, двадесет минути лека медитация, час на любов и кратък душ възстановяват тялото и духовната сила много по-добре от цяла нощ на неспокоен сън...
Треванян
Преди много време забелязах, че хората винаги имат някаква черта - част от лицето или тялото - която е най-завладяваща и привличаща внимание.
Трейси Шевалие
Мисля, че само една жена разбира тялото на друга жена.
Трини Уудол
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
43
Следваща