Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло" - страница 23
Когато реагираме на животозастрашаваща ситуация, свръхвъзбуждането първоначално е придружено от свиване на телата и стесняване на възприятията. Нервната ни система действа, за да гарантира, че всички наши усилия могат да бъдат максимално фокусирани върху заплахата...
Питър Левин
Наблюдавах го като непознат. Имаше нещо непознато в него. Лицето му беше по-напрегнато, отколкото някога съм го виждал, а тялото му по-сигурно. Направи ми впечатление, че никога не сме напълно спокойни, когато осъзнаваме чуждия поглед. Може би никога не сме напълно себе си. В желанието да зарадваме или впечатляваме, да убеждаваме или доминираме, нашите движения стават съзнателни, чертите ни се задават.
Пип Уилямс
Можем да си представим, че телата ни са унищожени, мозъците ни спират да функционират, костите ни се превръщат в прах, но е по-трудно - някои биха казали невъзможно - да си представим края на самото ни съществуване.
Пол Блум
Мозъкът ръководи нямата плът, а плътта е склонна да следва командите на мозъка. Мозъкът хипнотизира плътта. Нека умът ви диктува вашите решения на тялото ви, защото ако се случи обратното, тоест ако тялото ви контролира ума, тогава вие ще се превърнете в болен роб.
Пол Брег
Има и небесни тела, и земни тела: но славата на небесните е една, а славата на земните е друга... Има естествено тяло и има духовно тяло.
Пол Роланд
На теория квадрицепсите и подколенните сухожилия не трябва да се свиват едновременно, за да движат тялото, защото те са антагонистични – т.е. от противоположните страни на крайника. Но го правят, и го правят силно. Кинезиолозите наричат това явление парадокса на Ломбард.
Пол Уейд
В Средиземно море може би е по-трудно да се понесе задържането на тялото, отколкото другаде. Във всички средиземноморски езици, живи и мъртви, има много думи, които изразяват тази трудност. Някои езици може да са измрели поради това.
Предраг Матвеевич
Между другото, има много съвременни произведения, които показват положителния ефект на малки и свръхниски дози радиация върху човешкото тяло. Така че може да се окаже, че най-ужасното оръжие, създадено от човека, за да убива себеподобните си, някога е създало него.
Пьотър Образцов
Понякога е достатъчно просто да поддържате движението на тялото си. Депресирам се, ако не се движа.
Райън Рейнолдс
Сида изглеждаше така, сякаш не можеше да се роди от тялото ми. Това беше първият път, когато почувствах, че тя не съм аз: че е някой друг. Не харесвах това усещане.
Ребека Уелс
Процесът на оживяване на една книга не е напълно завършен, докато вашето въображение не срещне моето на страницата. Думите предизвикват картини и се създава нещо съвсем ново, нещо различно от границите на собствените ми умения и въображение. Нещо, което е брак между вашето сърце, ум и тяло - и моето.
Ребека Уелс
Умиращите често имат усещането, че се издигат и се носят над собственото си тяло, докато то е заобиколено от медицински екип, и го наблюдават долу, докато се чувстват удобно. Те изпитват чувството, че са в духовно тяло, което изглежда като нещо като живо енергийно поле.
Реймънд Мууди
Връзката между ума и тялото е по-силна, отколкото си мислим.
Реймънд Мууди
Този свят не е едностранна преценка, а по-скоро съвместно развитие в посока на максимално себеразкриване, себеосъществяване. Развитието на душата, особено по отношение на духовните способности на любовта и познанието, не престава със смъртта на тялото.
Реймънд Мууди
Физическото тяло е само временна обвивка на душата.
Реймънд Мууди
Преди много години тя сключи мир със себе си или по-скоро се научи да живее в хармония с този човек, който живееше в тялото й и обичаше чувствените наслади.
Рейчъл Гибсън
Цялото тяло е изпълнено с болка. По-лошо, отколкото по време на операция, с обостряне на заболяването. По-лошо, отколкото сутрин в лош ден, когато се събудите и не можете да дишате. По-лошо от това да си в една стая с нея и да не можеш да я докоснеш.
Рейчъл Липинкот, Мики Доутрин, Тобаяс Яконис
Човекът е нещо повече от тяло, само душа и само чист дух.
Андрей Левшинов
В самия център на нашето същество е ритмичното движение, циклично разширяване и свиване, което е както в нашето тяло, така и извън него, което е както в нашия ум, така и в нашето тяло, което е и в нашето съзнание, а не в него.
Андрю Уейл
Тялото си е тяло, но само гласовете са способни на любов.
Рикардо Пиля
Езикът на тялото е по-мощен от думите.
Рики Джървейс
Помнете, това е вашето собствено тяло, вашият собствен мозък. Ти не си жертва на Вселената, ти си Вселената.
Ричард Бандлър
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
43
Следваща