Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло" - страница 2
Природата, като жената, показвайки изпод одеждите си ту една част от своето тяло, ту друга, дава не по-настойчивите си поклонници надеждата, че някога ще я узнаят цялата.
Дени Дидро
Вярата притежава огромна сила, в много пъти повече, от колкото силата на физическото тяло.
Парацелз
Дали бях в тялото си или извън тялото си, както го написах, не знам. Бог знае.
Георг Фридрих Хендел
Лицето изразява душата на тялото.
Лудвиг Витгенщайн
Главният орган на човешкото тяло, здравата основа, на която се крепи душата, това е кесията.
Томас Карлайл
Всяко тяло остава в състояние на покой или на равномерно праволинейно движение, докато не е бъде принудено да излезе от това състояние от силите, които му въздействат.
Исак Нютон
Трудът и спокойствието лекуват тялото и душата.
Хипократ
Не исках да бъда дърво, цвете или вълна. В тялото на танцьора ние като публика трябва да видим себе си, не имитираното поведение на ежедневните действия, не феномена на природата, не екзотични същества от друга планета, а нещо от чудото, което е човек.
Марта Греъм
Тялото е свещена дреха: то е това, в което влизате в живота и с което излизате от живота, и към него трябва да се отнасяме с чест, и с радост, и със страх. Но винаги с благословия.
Марта Греъм
Разума винаги се предава първо, а не тялото. Тайната е в това, да накарате собствения си разум да работи за вас, а не против вас.
Арнолд Шварценегер
Човек не живее от това, което яде, а от това, което усвоява. Това е еднакво вярно за ума и тялото.
Бенджамин Франклин
След тридесет години тялото има свой собствен ум.
Бет Мидлър
Разрушаващата вълна и мускулът, докато се свива, се подчиняват на същия закон. Деликатната линия събира общата сила на тялото в смел баланс. Дали душата ми ще срещне толкова тежка крива, пътуваща по пътя си към форма?
Даг Хамаршелд
Блейк казва, че тялото е затвора на душата освен ако петте сетива не са напълно развити и отворени. Той разглежда сетивата като прозорци на душата. Когато сексът съдържа всичките сетива интензивно, той може да бъде като мистично преживяване.
Джим Морисън
Тялото е наш приятел. Не се обръщайте към него, като с враг.
Ерик Берн
Случайностите са белези върху тялото на съдбата.
Карлос Руис Сафон
Младостта се влюбва в лицето, в зрелостта в тялото, а старостта в душата.
Константин Мелихан
Масата на едно тяло е мярка за неговото енергийно съдържание.
Алберт Айнщайн
Моето тяло е моят дневник. А моите татуировки - личната ми история.
Джони Деп
Въпреки че целта ми е да разбера какво е любовта и въпреки че страдах заради мъжете, на които отдадох сърцето си, установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми..."
Паулу Коелю
Някои извори са киселинни, както при Линкест и в Италия във Велианската страна, при Теано в Кампания и на много други места. Те, когато се използват в напитки, имат силата да разбиват камъни в пикочния мехур, които се образуват в човешкото тяло.
Витрувий
Либералното образование формира... едно тяло. Следователно тези, които от невръстни години получават обучение в различните форми на обучение, разпознават един и същи печат върху всички изкуства и общуването между всички изследвания и така по-лесно ги разбират всички.
Витрувий
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
43
Следваща