Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло" - страница 17
Средна възраст - тогава когато вашата възраст става видна в средната част на тялото.
Боб Хоуп
Създателите на филми казват на актьорите да коригират езика на тялото си, а известното присъствие на актьора е неговият или нейният език на тялото. Именно това ги прави специални и филмова звезда. Капиталът на актьора е неговото тяло.
Вим Вендерс
Е, как да предадем усещанията на тялото с думи?
Вирджиния Улф
Учениците на всяко изкуство, включително карате-до, никога не трябва да забравят култивирането на ума и тялото.
Гичин Фунакоши
Когато смисълът на земята се обединява с усещането за нечие тяло, човек става пръст на земята, растение сред растенията, животно, родено от почвата и торене. В този съюз тялото се потвърждава в своя пантеизъм.
Даг Хамаршелд
Ако държавата се оприличава на човешко тяло, то в случай на война бих искал да живея в петата.
Даниил Хармс
Живота е поносим само тогава, когато разума и тялото съществува в хармония, в равновесие и във взаимно уважение.
Дейвид Хърбърт Лорънс
Именно тогава, когато се отказах от физически натоварвания и безкрайни упражнения, моето тяло стана фигурата на моите мечти.
Деми Мур
За своето тяло на възраст 53 години: Аз съм съвършена. Само едно не е в моя власт - силата на земното притегляне.
Джейн Фонда
Да изучаваш Будизма, значи да изучаваш собственото Аз. Да изучаваш собственото Аз значи да го забравиш. Да забравиш собственото Аз означава да бъдеш просветлен от всичко, което те заобикаля. Да бъдеш просветлен от всичко, което те заобикаля, означава да отхвърлиш собственото си тяло и разум и телата и разума на другите. Просветлението изчезва безследно - и тази безследност продължава безкрай.
Доген
Чувствата влияят на нашето тяло точно така, както витамините, рентгенът или катастрофите.
Дъглас Копланд
Поетът, разсеян от политиката, иска от поезията тя да стане полезна като метал или брашно, да се приготви да оцвети лицето си с въглищен прах и да се бори с тяло до тяло.
Едуардо Галеано
Ако Бог е направил тялото, а тялото е мръсно, грешката е на производителя.
Лени Брус
Обичай лицето, а не тялото и тогава ти нищо не рискуваш.
Магдалена Самозванец
Това, че показах на хората тялото си без дрехи, не означава, че съм показала всеки сантиметър от душата си.
Мадона
Любовта е стремежът да се опознае душата чрез тялото, както би казал Платон, ако беше Давидович.
Аркадий Давидович
Ако постоянно сдържате емоциите си, за да изглеждате по-добри и по-красиви, тялото ви става напрегнато, дишането - неправилно, а душата - пуста...
Джейн Фонда
Великата душа е властелин на тялото, което тя оживява.
Жак-Бенин Босюе
Повишението на работната заплата поражда у работника капиталистическа жажда за обогатяване, но да утоли тази жажда той може само като принесе в жертва своя дух и тяло.
Карл Маркс
Искаш да бъдеш свободен напук на това тяло? Живей така, като че ли скоро ще се местиш!
Сенека
Да обичаш значи да изпитваш болка, и ако телата се свързват чрез насладата, душите се свързват чрез болката.
Мигел де Унамуно
Ако не създадете в ума си ритъм на работа и почивка, тялото ви ще бъде постоянно напрегнато и това вероятно ще ви докара заболяване, провокирано от стреса.
Наполеон Хил
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
43
Следваща