Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло" - страница 10
В процеса на метаболизиране захарта отнема на тялото ви ценни хранителни вещества... Захарта също така инхибира производството на ензими, необходими в процеса на детоксикация в черния дроб.
Ан Луис Гитълман
Кофеинът дехидратира тялото и ускорява стареенето на кожата и бъбреците.
Ан Луис Гитълман
Когато страстта унищожи тялото в един живот, тя се щампова върху семенния атом. Следователно при следващото спускане към прераждането му е невъзможно да събере здрав материал, с който да изгради мозък със стабилна конструкция.
Макс Хайндел
Във всички религии оживяващият дух е символично представен като птица. При кръщението, когато тялото на Исус беше във водата, Христовият Дух слезе в него като гълъб.
Макс Хайндел
Проблемът с голяма тъга е, че тя не се вписва в тялото ви.
Мануел Ривас
В полето аз съм отсъствието на поле. Винаги е така. Където и да съм, аз съм това, което липсва. Когато вървя, разделям въздуха и винаги въздухът навлиза, за да запълни пространството, където е било тялото ми. Всички имаме причини за преместване. Премествам се, за да поддържам нещата цели.
Марк Странд
Тялото поддържа баланс само по няколко начина. В края на деня заболяването се появява, когато тези основни системи са изгубени.
Марк Хаймън
Обединете всички хора от африкански произход на света в едно голямо тяло, което да създаде държава и абсолютно собствено правителство.
Маркъс Гарви
Да бъдеш бегач означава да научаваш непрекъснато житейски уроци. Да бъдеш треньор означава не само да преподаваш тези уроци, но и да ги усещаш в сърцевината на мозъка си. Самият акт на надминаване на личните граници в тренировките и състезанията ще насочи ума и тялото към по-висша цел до края на живота на моите бегачи. Задоволяване на посредствеността-уреждане вместо натискане-тези, които се учат да бъдат най-добрата версия на себе си, знаят тайната на пълноценния живот.
Мартин Дъгард
Феминизмът освободи ума ми. Йога освободи тялото ми. Едно е да интелектуализираме самолюбието и друго да го въплътим.
Мелани Клайн
В древни времена мъжете се биеха с десните си ръце и се защитаваха с левите си ръце... дясната страна на тялото се смяташе за мъжествена, а лявата страна - женска.
Менли Палмър Хол
Вярвам, че единството на ума и тялото е обективна реалност. Те не са просто части, свързани по някакъв начин помежду си, а неразделна цялост, докато функционират. Мозък без тяло не може да мисли.
Моше Фелденкрайс
Целият този сензорен вход, който започва в мозъка, има своя ефект в цялото тяло.
Норман Казънс
По принцип тялото има огромно количество вградени машинарии против стареене; просто не е 100% изчерпателна, така че позволява да се случат и натрупват малък брой различни видове молекулни и клетъчни увреждания.
Обри Де Грей
Стареенето е, просто и ясно, натрупването на щети в тялото. Това е всичко, което е стареенето.
Обри Де Грей
Тайната на здравето както за ума, така и за тялото не е да скърбиш за миналото, да се тревожиш за бъдещето или да очакваш неприятности, а да живееш в настоящия момент мъдро и сериозно.
Парамаханса Йогананда
Тялото е буквално произведено и поддържано от ума.
Парамаханса Йогананда
Отражението, достоверността на живота, който блести в плътските клетки от душевния източник, е единствената причина за привързаността на човека към тялото си; очевидно той не би отдал грижовна почит на буца глина. Човешко същество погрешно се идентифицира със своята физическа форма, защото жизнените потоци от душата се пренасят в плътта с такава интензивна сила, че човек бърка ефекта за причина и идолопоклоннически си представя, че тялото има собствен живот.
Парамаханса Йогананда
Сърцето и умът имат само съвещателен глас. Решаващият оставя на тялото.
Пол Жералди
Светлинен лъч отнема около два милиона години, за да достигне от нас до мъглявината на Андромеда. Но мисълта ми покрива това разстояние за няколко секунди. Може би някой ден някаква междинна форма на тялото и ума може да ни позволи да кажем, че всъщност можем да пътуваме по-бързо от светлината.
Рагнар Фриш
Откривам, че съм леко депресиран, ако не движа тялото си всеки ден, така че понякога е също толкова просто като ходене, а друг път е тренировка за маратон или някаква лична цел, която се опитвам да срещна.
Райън Рейнолдс
Любовта, която ценим най-много, по необходимост ще ни донесе болка. Защото тази любов е като сядането на тяло със счупени кости. Но искам да инсценирам обстановката. Искам да режисирам всички сцени.
Ребека Уелс
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
43
Следваща