Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тяло"
Трудностите укрепват ума, както труда развива тялото.
Сенека
Страхувaш се и не знаеш какво да правиш? ⠀ - Моли се на Богородица! Мен двама мъже с картечници ме поставиха до стената на два метра от тях и почнаха да ме стрелят... А аз се моля на Царицата! И те по никакъв начин не могат да ме улучат. Затова и аз започнах да тичам... Куршуми свирят около тялото ми, изгарят дрехите ми, а аз нямам нито една драскотина! Така и дотичах при Нея до Атон.
Схиархимандрит Стефан Карулски
Много хора, роби на стомаха и съня, прекарват живота си без образование и възпитание - като просяците; при това – въпреки природата – тялото им служи за наслаждение, а душата им е само в тягост.
Салустий
Стая без книги е като тяло без душа.
Цицерон
Изяществото за тялото е същото, като здравият разум за ума.
Франсоа дьо Ларошфуко
Човешкото тяло е най-добрата картина на човешката душа.
Лудвиг Витгенщайн
Танцът е скритият език на душата, на тялото.
Марта Греъм
Старите хора осъзнават закостенялостта в своето тяло, но не и в духът.
Марлене Дитрих
Никога не вдигайте ръка на децата си - това оставя средната част на тялото ви незащитена.
Робърт Орбън
Най-добрата дъга на тялото на жената е нейната усмивка.
Боб Марли
Четенето за ума е това, което гимнастиката е за тялото.
Ричард Стийл
Тялото казва това, което думите не могат.
Марта Греъм
Духовните отношения са много по-ценни от физическите. Физическите връзки без духовни са същите като тялото без душа.
Махатма Ганди
Красотата е само до дълбочината на кожата. Мисля, че е много важно да се намери баланс, между ума, тялото и духа.
Дженифър Лопес
Моите рокли са ефимерни предмети на архитектурата, предназначени за това да прославят пропорциите на женското тяло.
Кристиан Диор
Тялото, това е най-малкото нещо, което може да даде жената на мъжа.
Ромен Ролан
Дръжте ума си светъл и ясен като огромното небе, огромен океан, и най-високият връх, изпразнен от мисли. Винаги дръжте тялото си пълно със светлина и топлина. Напълнете себе си силата на мъдрост и просветление.
Морихей Уешиба
В любовта съществуват само две неща: тяло и думи.
Джойс Каръл Оутс
В Америка ударите, които се нанасят срещу тялото, са твърде малко. Ние тука убиваме духа и сме станали експерти по това. Използваме психически куршуми и се убиваме един друг, клетка по клетка.
Норман Мейлър
Ако нещо е свещено, то това е човешкото тяло.
Уолт Уитман
Никое тяло не може да бъде толкова здраво, че виното да не може да го повреди.
Плутарх
Щастието е благотворно за тялото, но само мъката развива способностите на духа ни.
Марсел Пруст
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
43
Следваща