Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Желание" - страница 4
Вашето желание е вашата молитва. Представете си изпълнението на това желание точно сега, почувствайте го като реалност и ще разберете каква е радостта от това молитвата ви да бъде чута.
Джоузеф Мърфи
Желанието непременно да бъдеш прав поражда страдание. Когато се изправиш пред избора да бъдеш прав или да бъдеш любезен, бъди любезен и ще видиш как страданието ти изчезва.
Уейн Дайър
Ще дойде ден, когато на нас ще ни липсва една единствена вещ, и тя няма да бъде обект на нашите желания, а самото желание.
Марсел Жуандо
Желаейки да забравим човек, ние се намираме в такова състояние, когато нашата памет прави всичко в разрез с нашите желания.
Марсел Пруст
Любовта живее само когато има уважение един към друг и свобода. Желанието да обладаеш другият като вещ е абсурд.
Моника Белучи
Не разбирам жени, които говорят, че мъжкото желание ги унижава. Според мен те просто не са в хармония със себе си.
Моника Белучи
Аз съм се родила с невероятно желание за любов и страстната нужда я дарявам.
Одри Хепбърн
Всички ние говорим с желание за това, което не знаем.
Пол Валери
Човек може също така да се опита да язди два коня, движещи се в различни посоки, както и да се опита да поддържа в еднаква сила две противоположни или противоречиви групи желания.
Робърт Колиър
Нищо не е далечно и нищо не е близко, ако желаеш. Светът е малък, хората са малки, човешкият живот е малък. Велико е само едно - желанието.
Уила Катър
Ако човек има отдаден приятел - той има два живота, за да осъществи желанията си.
Френсис Бейкън
Истинско милосърдие е желанието да се носи полза на останалите хора, без да се мисли за възнаграждение.
Хелън Келър
От брака на фантазията с желанието се ражда нещо повече, от колкото позволява живота.
Балтазар Грасиан
Етика - това е проба да се предаде всеобща значимост на някои наши желания.
Бъртранд Ръсел
Техниката идва на помощ на всяко желание и всеки страх.
Габриел Марсел
Храброст: силно желание да се жвее, приемайки формата на готовност да се умре.
Гилбърт Кийт Честъртън
Ако вие не изпитвате желание да пристъпите дори една от десетте заповеди, то значи, с вас нещо не е както трябва.
Гилбърт Кийт Честъртън
Нещата отпаднаха от мен. Надживях определени желания; Изгубих приятели, някои от смъртта... други поради чистата неспособност да пресека улицата.
Джеймс Търбър
Един много важен аспект на мотивацията е желанието да спрете и да погледнете нещата, които никой друг не си е направил труда да погледне. Този прост процес на фокусиране върху неща, които обикновено се приемат за даденост, е мощен източник на творчество.
Едуард де Боно
Всички отстъпки, които правим на Ерос, са дупки в желанието ни за абсолют.
Емил Чоран
За да бъдем съвършено лишени от смелост, трябва да сме съвършено лишени от желания.
Клод Адриан Хелвеций
Ние забравяме по необходимост, а не по желание.
Матю Арнолд
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
43
Следваща