Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Желание" - страница 2
Желанието е творчеството, магическият елемент на този процес. Ако имахме инструмент за измерване на желанието, можем да предвидим постиженията.
Уила Катър
Падението не е провал. Провала в желанието да остана там, където съм паднал.
Шри Чинмой
Вашите желания като човешко животно не се превръщат в молитва само защото Бог е този, когото молите да присъствате на тях.
Даг Хамаршелд
Не можем да създаваме децата си след нашите желания, трябва да ги имаме и да ги обичаме така, както Бог ни ги е дал.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Желанията са цветята на любовта, а наслаждението техният плод.
Клод Адриан Хелвеций
Всичко, което е в съгласие със собствените ни желания, изглежда правилно. Всичко, което не е, ни хвърля в ярост.
Андре Мороа
Всичко, което съм искал е било - в съгласие с моите желания след конструктивна дискусия.
Уинстън Чърчил
Няма нищо по-глупаво от желанието винаги да бъдем най-умни от всички.
Франсоа дьо Ларошфуко
Има голяма разлика между желанието да работиш и необходимостта да работиш. Аз получих това знание трудно. Сега парите значат много за мен, понеже ги нямам.
Джеймс Каан
Казват ни, че талантът създава свои възможности. Но понякога изглежда, че интензивното желание създава не само собствените си възможности, но и собствените си таланти.
Ерик Хофер
Спор с човек по-умен от теб: той ще те победи, но и от твоето поражение можеш да извлечеш полза за себе си. Спор с човек с равен на твоя ум: в който и да е победата, в крайна сметка ти ще изпиташ удоволствие от борбата. Спор с човек по-малък от твоя: спорът не е толкова от желание за победа, колкото това, че можеш да му бъдеш полезен. Спори даже с глупаците! Нито слава нито изгода ще получиш... Но защо понякога не се позабавляваш.
Иван Тургенев
Целият прогрес е основан върху универсалното вродено желание от страна на всеки организъм да живее над своите доходи.
Самюел Бътлър
Нямам желание да разговарям с човек, който е написал повече отколкото е прочел.
Самюел Джонсън
Желанието да изглеждаме ловки ни пречи често да станем такива.
Франсоа дьо Ларошфуко
Нито една страст на света не може да се сравни със страстното желание да поправим чужд ръкопис.
Хърбърт Уелс
Всеки вярва лесно на своите страхове и желания.
Жан дьо Лафонтен
Творецът е мотивиран от желанието за постижения, не от желанието да победи другите.
Айн Ранд
За всички желания трябва да бъде зададен следния въпрос: какво ще се случи с мен, ако това, което търся в резултат на желанието, бъде изпълнено и ако не се изпълни?
Епикур
Отправна точка за всеки напредък е желанието. Запазете това постоянно в паметта си. Слабите желания носят слаби резултати, също така, както неголямото количество огън дава неголямо количество топлина.
Наполеон Хил
Мистерията създава учудване, а чудото е в основата на желанието на човека да разбере.
Нийл Армстронг
Когато се откажеш от желанията да контролираш своето бъдеще, ти можеш да станеш щастлив.
Никол Кидман
Нас ни очарова всичко, в което се проявява нашия идеал, цели и предмет на нашите желания и нашата любов.
Николай Чернишевски
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
43
Следваща