Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Иск" - страница 3
Бракът е прекрасна институция, но кой иска да живее в институция?
Граучо Маркс
Имам предвид думата доказателство не в смисъла на юристите, които поставят две полудоказателства равни на едно цяло, а в смисъла на математик, където полудоказателство = 0, а за доказателство се иска всяко съмнение да стане невъзможно.
Карл Фридрих Гаус
Ако дадете на човек всичко, което той иска, той ще поиска и това, което не е искал.
Константин Мелихан
Коя е най-умната жена? Тази, на която ти се иска да и благодариш, дори за отказа.
Василий Ключевски
Когато човек иска да убие тигър, нарича това спорт; когато тигърът иска да го убие, нарича това жестокост.
Джордж Бърнард Шоу
Всеки иска да промени човечеството, но никой не се замисля как да промени себе си.
Лев Толстой
Истински добрият и любезен човек може да има толкова приятели, колкото иска, но не винаги тези, които иска.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Не си губете главите! Животът иска да ви погали по тях.
Станислав Йежи Лец
Най-добрият изпълнителен мениджър е този, който има достатъчно разум да си подбере добри хора, които да правят това, което той иска да правят, и достатъчно самоконтрол, за да се въздържа да не се меси, докато те го правят.
Теодор Рузвелт
Възпитателят сам е длъжен да бъде това, което иска да направи с възпитаника.
Владимир Дал
Иска ми се правителството да постави данък върху пиано за некомпетентните.
Едит Ситуел
Спасителят, който иска да превърне хората в ангели, е толкова омразен към човешката природа, колкото и тоталитарният деспот, който иска да ги превърне в марионетки.
Ерик Хофер
Ревнивият винаги намира повече, от колкото иска.
Мадлен дьо Скюдери
Когато котката иска да хване мишка, тя се преструва на мишка.
Василий Ключевски
Политикът иска да остане на поста си винаги воден от най-висши подбуди.
Агата Кристи
Хората казват, че съм екстравагантна, защото искам да бъда заобиколена от красота. Но кажете ми: кой иска да бъде заобиколен от боклук?
Имелда Маркос
Всяко поколение иска нови символи, нови хора, нови имена. Те искат да се разграничат от своите предшественици.
Джим Морисън
Ако човек прави най-доброто, то какво повече може да се иска от това?
Джордж Патън
Жена ми не иска да порасне. Аз вземам вана, а тя ми потопява корабчета.
Уди Алън
Цялата световна култура иска едно – да направи безкрайността постижима.
Умберто Еко
Никой не иска да умре. Дори хората, които искат да отидат в рая, не искат да умрат, за да се осъществи това.
Стив Джобс
Този, който няма дом, е свободен да ходи където си иска.
Ерих Мария Ремарк
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
44
Следваща