Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Иск" - страница 2
Егоизъм не е да живееш живота си както на теб ти се иска. Егоизъм е да очакваш от другите да живеят живота си както на теб ти се иска.
Оскар Уайлд
Сърцето иска само една жена; чувствата - много; тщестлавието - всички.
Жан Ростан
На втората си сватба булката не носи воал. Тя иска да види какво ще получи.
Хелън Роулънд
Враната иска всичко да бъде черно, совата - всичко да бъде бяло.
Уилям Блейк
Който не е доволен от това, което има, той няма да бъде доволен и от това, което иска да има.
Бертолд Ауербах
В Париж всички искат да бъдат актьори. Никой не иска да бъде зрител.
Жан Кокто
Всеки иска да бъде Кери Грант. Дори аз бих искал да бъда.
Кари Грант
Всеки е свободен да вярва в каквото иска. Аз съм против това, да се насилват всички, да вярват в едно и също нещо.
Айзък Азимов
Ако и кучето не иска да дойде при вас, след като ви е видяло в лицето, трябва да се приберете в къщи и да инспектирате собствената си съвест.
Удроу Уилсън
Ако Организацията на обединените нации иска да оцелее, онези, които я представляват, трябва да я подкрепят; тези, които го застъпват, трябва да му се подчинят; и тези, които вярват в това, трябва да се борят за това.
Норман Казънс
Който иска да достигне великото, трябва да умее да се ограничава. Който, напротив, иска всичко, той всъщност нищо не иска и нищо не достига.
Георг Хегел
Аз съм отговора на това, което карам зрителите да почувстват, и на мен ми се иска, те да се почувстват неоютно.
Дейвид Финчър
Държавата е измислицата, чрез която всеки иска да живее за сметка на всички останали.
Фредерик Бастиа
Всеки съблазнен иска сам да съблазнява.
Марлене Дитрих
Всеки писател иска да му вярват. Но всеки писател знае, че е не е достоверен; всеки писател по-скоро би искал да внушава доверие, отколкото да бъде автентичен.
Джон льо Каре
Ако някой се допитва дали да се бие, когато има цялата власт в свои ръце, тогава повече от сигурно е, че той не иска да се бие.
Хорацио Нелсън
Една жена трябва да има пари и собствена стая, ако иска да пише проза.
Вирджиния Улф
Който иска да бъде свободен, трябва сам да се освободи. Свободата не е приказен подарък, който пада в скута на човек. Какво е свобода? Това е да имаш волята да бъдеш отговорен за самия себе си.
Макс Щирнер
Една афера иска да прелее, да сподели славата си със света. Никое действие не е толкова тайно, че да не търси аплодисменти.
Джон Ъпдайк
Който иска да изяде ореха, трябва да разбие черупката.
Плавт
Може би Бог иска да срещнем грешните хора, преди да срещнем този един човек. Така че, когато това се случи, ние сме благодарни.
Габриел Гарсия Маркес
Пясъкът мърмори, че иска да погълне всичко.
Гао Синдзиен
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
44
Следваща