Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Иск" - страница 12
Съпругът, който иска щастлив брак, трябва да се научи да държи устата си затворена и чековата си книжка отворена.
Граучо Маркс
Не можеш да играеш с животното в теб, без да станеш изцяло животно, играеш с лъжа, без да отнемаш правото си на истина, играеш с жестокост, без да губиш чувствителността на ума си. Който иска да поддържа градината си подредена, не си запазва парцел за плевели.
Даг Хамаршелд
Иска ми се да мога да млъкна, но не мога и не искам.
Дезмънд Туту
Бог е търпелив с нас, за да станем Божиите деца, които той иска да бъдем, но наистина можете да го видите да плаче.
Дезмънд Туту
Основният въпрос в драмата, начинът, по който ме научиха, винаги е: "Какво иска главният герой?" Това е драмата. Стига се до това. Не става въпрос за тема, не за идеи, не за настройка, а за това, което главният герой иска.
Дейвид Мамет
В света има много големи лъжи, но никой не иска да ги обсъжда.
Джак Никълсън
Няма по-добро доказателство от това, че човек - не е философ и не е мъдрец, както това обстоятелство, че той иска целия свой живот да направи мъдър и философски.
Джакомо Леопарди
Според мен филантропията противоречи на зърното; следователно генерира много лицемерие и много парадокси. Ето някои примери: Филантропията трябва да бъде посветена в полза на другите, но филантропите се грижат предимно за собствената си полза; филантропията трябва да помага на хората, но често прави хората зависими и ги превръща в обекти на благотворителност; кандидатите казват на фондациите това, което искат да чуят, след което продължават да правят това, което кандидатът иска да направи.
Джордж Сорос
Иска ми се да мога да напиша книга, която да се чете, докато съществува нашата цивилизация... Бих я оценил много по-високо от всеки бизнес успех, ако мога да допринеса за разбирането на света, в който живеем или, по-добре все пак, ако мога да помогна за запазването на икономическата и политическата система, която ми позволи да процъфтявам като участник.
Джордж Сорос
... този който иска да пише естествено, изящно и силно, трябва винаги да изразява истината.
Жан дьо Лабрюйер
Жената се смее, когато може, и плаче, когато иска.
Жан-Антоан дьо Баиф
Сирия не иска да разговаря с нас на двустранна основа, само под егидата на САЩ.
Ицхак Рабин
Обектът на любовта не иска да бъде обект на любопитство.
Йосиф Бродски
За смях и сълзи разрешение не се иска.
Константин Мелихан
Изглежда майка ми прави само това, което баща ни иска, и въпреки това живеем, както майка ни иска.
Лилиан Хелман
Патриотът не толкова иска да загине за нещо, колкото да убие някого.
Генадий Малкин
Любовта е като огъня за желязото, което иска да стане стомана.
Максим Горки
Водата не се съпротивлява. Водата тече. Когато потопиш ръката си в нея, чувстваш само ласката. Водата не е плътна стена, тя никого не спира. Но тя винаги ще се пробие път докъдето иска, и в крайна сметка нищо не може да и устои. Водата е търпелива. Докато камък камъка остри. Помни за това, детето ми. Помни, че ти наполовина си вода. Ако не можеш да преодолееш преградата, заобиколи я. Водата го може.
Маргарет Атууд
Който има много, иска повече.
Сенека
Съвременният човек практически се е забравил как да учи . Той просто иска да получи готови отговори, и това е всичко.
Майкъл Пит
Ние живеем в ужасно време. Никой вече не иска да слуша на обед "Металика".
Майкъл Фасбендър
Всеки иска мир - и ще се бори с най-страшната война, за да го получи.
Майлс Кингтън
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
44
Следваща