Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опит" - страница 8
Дори когато загубим ръка или крак, сме не по-малко, а повече. Човешкият опит тежи повече от човешката тъкан.
Огастин Бъроуз
Всички умираме сами. Ще търпим смъртта, както някога изтърпяхме раждането. Не можете да споделите нито един от двата опита.
П. Д. Джеймс
Истинската основа на религията не е вярата, а интуитивният опит. Интуицията е силата на душата да познава Бога. За да разбере какво всъщност е религията, човек трябва да познава Бог.
Парамаханса Йогананда
Образованието е, когато четете финия печат. Опитът е това, което получавате, ако не го направите.
Пийт Сийгър
Полезността на наблюдението и измерването при тестване на икономически теории възниква, защото се предполага, че теоремите на икономиката са свързани с реалния свят... Всяка икономическа теорема, строго изведена от дадени постулати, може да се разглежда като хипотеза за действителния свят, която опитът може да покаже бъди невярна.
Ричард Стоун
Изчислената двусмисленост на израза се основава на объркването на опита, отразено в архитектурната програма.
Робърт Вентури
Само образованието и опита прави човек по-богат и по-богат.
Робърт Кийосаки
Страхотната книга за вас е книгата, която има да ви каже най-много в момента, в който четете. Нямам предвид книгата, която е най-поучителна, а книгата, която храни духа ви. И това зависи от вашата възраст, вашия опит, вашите психологически и духовни нужди.
Робъртсън Дейвис
Англия ми даде език и литература, в основата на това, което съм като писател, но когато започнах да пиша по-директно за собствения си опит, това не беше толкова Англия, колкото предишното.
Рут Прауър Джабвала
Единственият честен път е пътят на грешките, разочарованията и надеждите. Живота е откриване от собствен опит на границите на доброто и злото... Други пътища не съществуват...
Сергей Довлатов
Умът използва своя способността си за творчество само когато опитът го принуждава да го направи.
Жул Анри Поанкаре
Животът е само един куп опит. Няма такова нещо като успех или провал.
Суки Уотърхаус
Опитът ме е научил, че ако обичаш. трябва да обичаш с пълна сила. Защото един ден това чувство няма да го има.
Сърша Ронан
Когато кажете нещо наистина нелюбезно, когато направите нещо като отмъщение, гневът ви се увеличава. Вие карате другия човек да страда и той ще се опита да каже или да направи нещо в отговор, за да получи облекчение от страданието си. Ето как конфликтът ескалира.
Тик Нят Хан
Факт е, че когато накараш другия да страда, той ще се опита да намери облекчение, като те накара да страдаш повече. Резултатът е ескалация на страданието и от двете страни.
Тик Нят Хан
Когато нашите вярвания се основават на нашия собствен пряк опит с реалността, а не на идеи, предложени от други, никой не може да премахне тези вярвания от нас.
Тик Нят Хан
Наскоро ме попитаха дали ще уволня служител, който направи грешка, която струва на компанията 600 000 долара. Не, отвърнах, току-що изхарчих 600 000 долара за него. Защо бих искал някой да наеме опита му?
Томас Дж. Уотсън
Общият ми опит в училище беше смесен, с повече тъмнина, отколкото светлина. Точно както стана моят образ на обществото.
Тумас Транстрьомер
Истина е: животите наистина се разминават без очевидна причина. Всички сме заети хора, не можем да прекарваме времето си просто в опити да поддържаме връзка. Тестът за едно приятелство е дали може да преодолее тези неизбежни пропуски.
Уилям Бойд
А какво е щастието, Нейтън? Според моя опит тук-там е само една пауза на пътя, който иначе е дълъг и труден път. Никой не може да бъде щастлив през цялото време.
Уилям Кент Крюгер
Когато веднъж - което всяко тяло трябва да бъде - се убедиш в нечестието и измамата на хората, е невъзможно да запазиш неопетнена собствената си невинност в сърцето. Опитът ще докаже покварата на човечеството, а убеждението в това служи само за създаване на недоверие, подозрение - предпазливост - и понякога безпричинно.
Фани Бърни
В моя собствен опит като лекар не съм виждал чудодейно изцеление и не очаквам да го видя.
Франсис Колинс
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
44
Следваща