Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опит" - страница 41
Ученето в пансион е този опит, който трябва да присъства живота на всяка млада жена.
Луис Дънкан
Любовта е наивен опит да се родиш отново.
Луис Сепулведа
Дори и да започнете да пиете мляко през юношеството в опит да увеличите пиковата костна маса, това вероятно не би намалило шансовете ви за счупване по-късно в живота.
Майкъл Грегър
Те разбраха, че е невъзможно да претърпиш неуспех - можеш само да прекратиш опитите да постигнеш успех.
Дан Милман
Какъв е смисълът от таланта, опита и знанията ти, ако не ги раздаваш? Какъв е смисълът от житейските ти истории, ако не ги разказваш? Какъв е смисълът от богатството, ако не го споделяш? Раздавайте! Няма да бъдете кремирани с нито едно от тези неща!
Исабел Алиенде
...предназначението на душите се заключава в търсенето на истина чрез земният жизнен опит с цел достигане на мъдрост.
Майкъл Нютън
Успехът на войната зависи от предпазливостта, доброто поведение и опита на генерала.
Наполеон Бонапарт
Опитът ме научи, че при дадени обстоятелства прилагането на брутална сила е възможно най-човечно. Единствено слабостта е нечовечна. След като е направено всичко, продиктувано от умереността, трябва да се приложи енергичност, без която умереността е просто слабост.
Наполеон Бонапарт
Ако някоя политическа партия се опита да премахне социалното осигуряване за безработица, да елиминира на трудовото законодателство и селскостопански програми, то втори път няма да чуете на тази партия в политическата ни история. Има, разбира се, малка отцепила се група, която вярва, че може да прави такива неща. Сред тях са някои тексаски петролни милионери и случайни политици или бизнесмени от други области. Техният брой е незначителен и те са неразумни.
Дуайт Айзенхауер
Защо опитът да се разбере действителността толкова често води до полудяване?
Ашли Брилиант
Погледнете го по този начин. Всеки, който е получил някакво удоволствие от живота, трябва да се опита да даде нещо от себе си. Животът е като превъзходна храна и светът е метр д'отел. ... Радвам се да се дам нещо в замяна, защото съм бил така изключително щастлив и съм получил такова голямо удоволствие от него.
Джералд Даръл
Демокрацията е повече от форма на управление – това е преди всичко начин на съвместен живот, на общо споделен опит.
Джон Дюи
Опитът е учител, който взима твърде скъпо за уроците си, но в замяна на това, никой не обучава по-добре от него.
Томас Карлайл
Опитът, подобно фенера на кърмата на кораба, осветява само изминатия от нас път.
Самюъл Тейлър Колридж
- Какви контраудари, що за глупости са това?! - избухна И. В. Сталин. - Опитът е показал, че войските ни не знаят да настъпват... - И неочаквано на висок тон подхвърли: - Как можахте да си помислите да дадете Киев на врага? Аз не можах да се сдържа и отвърнах: - Ако мислите, че аз като началник на Генералния щаб меля само глупости, няма какво да правя тук. Моля да ме освободите от задълженията на началник на Генералния щаб и да ме пратите на фронта. Там определено ще допринеса по-голяма полза за Родината. Отново настъпи тягостна пауза: - Не се палете чак толкова - отвърна Сталин. - А между другото... то ние и без Ленин минахме, че и без вас ли няма...
Георгий Жуков
Може да се каже, че пороците очакват всекиго от нас в течение на живота ни като хазяи, у които последователно трябва да се настаним, и се съмнявам, че опитът би ни помогнал да ги избегнем, ако ни беше позволено да изминем два пъти същия път.
Франсоа дьо Ларошфуко
Нито една религия не може да направи нещо за човечеството, защото тя не е знание основано на опита. Разбира се, тя намалява «болезнеността от битието» за индивидите, а мимоходом увеличава сбора от нещастия, измъчващи всеки, именно поради своята безпомощност и бездействие спрямо масовите проблеми. Така че не трябва да я защитаваме, като полезно средство дори и от прагматична гледна точка, защото това средство е лошо и безпомощно пред проблемите на човечеството.
Станислав Лем
Натрупвайки опит, всички умели командири са проявявали склонност да се възползват от силата на отбраната – дори когато са в настъпление.
Базил Лидъл Харт
Видял съм много богати емигранти. Но поне в моя жизнен опит не съм видял щастливи емигранти.
Андрей Пантев
Това не ме притеснява, защото ние няма и няма да воюваме с украинския народ. Слушай ме, слушай внимателно. Така че искам да ме разберете недвусмислено: ако вземем такова решение, тогава само за да защитим украинските граждани и нека някой от военнослужещите да се опита да стреля по техния народ, който, зад когото ние ще стоим отзад, а не отпред, но отзад. Нека се опитат да стрелят по жени и деца. Ще гледам тези, които ще дадат такава заповед в Украйна.
Владимир Путин
Назарбаев е много компетентен лидер. В постсъветското пространство може би най-грамотният. Той никога не би тръгнал против волята на своя народ, той тънко усеща какво чака народът. И всичко, което е направено напоследък, до голяма степен благодарение на неговия организаторски талант, неговия политически опит, всичко това е в руслото на интересите на Казахстан като държава.
Владимир Путин
Явно има само опит да се утвърди едно правило, така че управляващите – сега те говорят за власт, говоря за глобална власт – да имат възможност да живеят без никакви правила и да им е позволено всичко, всичко ще им се размине каквото и да направят. Ето всъщност същите тези правила, за които, както казва народът, непрекъснато се говори, тоест непрекъснато за това говорят.
Владимир Путин
Предишна
1
...
40
41
(Текуща)
42
...
44
Следваща