Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опит" - страница 34
Традиционният хедонизъм ... се основаваше на прекия опит на удоволствието: вино, жени и песен; секс, наркотици и рокендрол; или какъвто и да е местният вариант. Проблемът от капиталистическа гледна точка е, че на всичко това има присъщи ограничения. Хората се насищат, отегчават ... Съвременният самоилюзорен хедонизъм решава тази дилема, защото тук това, което човек наистина консумира, са фантазии и сънища за това какъв би бил даден даден продукт.
Дейвид Грейбър
Цикличното познание е ум - знание - колкото и обширно и обхващащо да бъде ума. Това е структурно знание. Това е само един начин на познаване; но този режим е изключително важен в ситуации, в които преобладават разстройство, объркване и емоционални пристрастия. Той не заема мястото на прякото преживяване, независимо дали е на лично или духовно ниво; но дава възможност на опитващия да постави своя опит в референтна рамка, която разкрива тяхното еонично значение - т.е. функцията, която те заемат през целия живот.
Дейн Ръдиар
В основата на Медицина на единният дух е идеята, че начина, по който възприемаме света "отвън", е проекция на вътрешни карти, които оформят нашите вярвания и ни ръководят как мислим, чувстваме и се държим. Тези карти са несъзнателните програми, които управляват нашия опит в живота и състоянието на нашето здраве. Ключът към оптималното здраве е да надградим тези несъзнателни карти и ограничаващи вярвания, които са ни тласкали към токсичен начин на живот и взаимоотношения.
Алберто Вилолдо
Емоционално здравият човек трябва да може да поема рискове, да се запита какво наистина би искал да прави в живота и след това да се опита да направи това, въпреки че трябва да рискува поражение или провал. Той трябва да бъде авантюрист (макар и не непременно безразсъден); бъдете готови да опитате почти всичко веднъж, само за да видите как ще му хареса; и очаква с нетърпение някои прекъсвания в обичайните си житейски рутини.
Албърт Елис
- Просто мислех логично за това, казах аз. - Най-добрият сценарий беше, че ще имам страхотен опит за обучение с вас. Най-лошият сценарий беше, че ще загубя малко пари, което би навредило, но животът ще продължи, разбирате ли?
Алекс Банаян
Ирак не разполага с капитал, с електроенергия и с опит в управлението, но не му липсва икономически ентусиазъм.
Алекс Беренсън
Опитът да накарате хората да се изправят пред реалността и да виждат света такъв, какъвто е в действителност, според мен е абсолютно критичен аспект на лидерството.
Джак Уелч
Опасността ви е нещо различно от смъртта и по-грозна. Защото тя ще се опита да ви промени - да събуди във вас нещо, което никога не бива да се събужда.
Джак Уилямсън
- Ами парите ми? - Забрави за тях. - Но това са 200 долара! - Запиши ги за сметка на своят опит.
Джанет Уолс
След опита в театъра аз започнах да гледам по-иначе на това, какво и как трябва да правя в киното.
Джейк Джилънхол
Може или не може да се съгласите с предписанията на политиката на Обама, но те като цяло са сериозни опити за справяне с най-големите проблеми, с които се сблъскваме: неработеща система на здравеопазване, зависимост от петрола, стагнация на доходите и климатични промени.
Джейкъб Уайсбърг
Твърдя, че е дошъл моментът да се развие това, което наричам "интегрирани духовни учители". Това са индивиди, които имат пълен опит на всички нива на живот духовно, интелектуално, емоционално и да... физически. С други думи, те могат да се издигнат в царствата на мистика и въпреки това да държат краката си в пясъка.
Джеймс Артър Рей
Политиката е груб бизнес и все пак изглежда, че има опит от коментатора да дезинфекцира американската политика към някакъв тип викторианско обсъждащо общество на високо ниво.
Джеймс Карвил
За да изпълни мисията си, ФБР разчита до голяма степен на своите правоприлагащи и разузнавателни партньори по цялата страна и по света. Комбинирайки нашите ресурси и колективния ни опит, ние сме в състояние да разследваме заплахите за националната сигурност, които преминават както географски, така и юрисдикционни граници.
Джеймс Коми
Моят опит е, че хората, които умират за каузи, имат малко приятели в смъртта.
Джеймс Лий Бърк
Повечето интуитивни идеи трябва да бъдат изяснени, така че има процес на опит и грешки.
Джеймс Редфийлд
Нищо не издава така страхът, като опитът да го скриеш.
Джеймс С. А. Кори
За повечето американци работата е от основно значение за техния опит със света и корпорацията е една от основните институции на американския живот, с огромно въздействие за добрите и лошите върху това как живеем, мислим и чувстваме.
Джеймс Суровецки
Градовете са огромна лаборатория за опити и грешки, неуспехи и успехи в градоустройството и дизайна на града.
Джейн Джейкъбс
Веднъж ме забавляваше, че ми бяха необходими три опита за полагане на шофьорския изпит и че инструкторът ми по шофиране каза на майка ми, че съм най-малко талантливият човек зад волана, който някога е преподавала.
Джейн Смайли
Хармонично се събрахме в ежедневието и в работата, подкрепяхме се взаимно, проявявахме интерес към дейностите на другият, независимо от значителното разстояние между нашите научни области, опитите да разрушат брака ни и неизбежното влошаване на здравето на Стивън.
Джейн Хокинг
Разсъдливост ще придобиеш с опита, а него след грешките.
Джейсън Стейтъм
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
44
Следваща