Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Опит" - страница 23
Сталин активно атакува световната икономика, осъзнавайки, че силата на Съединените щати се основава на долара, той се опита да го прогони отвсякъде, където може.
Николай Стариков
Форматът на антологията е напълно нормален за мен. Точно така работи телевизията според моя опит.
Ноа Хоули
Има тази идея на здравия разум, че за да се хареса на най-голям брой хора, трябва да напишете нещо много общо, но моят опит е, че колкото по-конкретно правите нещо, толкова повече хора отговарят на него, по много странен начин.
Ноа Хоули
Знам, че успехът не идва веднага, не е нещо, което се постига за една нощ. Това е резултат от много, много, много години работа и опити за постигане на целите.
Новак Джокович
Историята е много свързана със семейния опит.
Норман Дейвис
Невропластичността е свойството на мозъка, което му позволява да променя собствената си структура и функциониране в отговор на активността и умствения опит.
Норман Дойджи
Песимизмът действа в стеснено зрително поле, което не отчита възможностите във външните ръбове на опита.
Норман Казънс
Това, от което хората най-много се нуждаят сега, е да приложат своите умения за преобразуване към онези неща, които са от съществено значение за тяхното оцеляване. Те трябва да превърнат фактите в логика, свободната воля в цел, съвестта в решение. Те трябва да превърнат историческия опит в дизайн за един разумен свят.
Норман Казънс
Виждате ли, наистина е доста просто. Сравнението е просто начин на сравнение, използващ "като" и "подобно", за да разкрием скрития характер или същност на всичко, което искаме да опишем, и чрез използването на фантазия, асоциация, контраст, разширение или въображение, за да разширим нашето разбиране или възприемане на човешкия опит и наблюдение.
Нортън Джъстър
Имаме голямо разделение между класовете и голямо разделение между културите, защото сме от различни племена, имаме различни религии. Не е нужно да ходите много далеч, за да видите някой, който има наистина различен живот от вас... Не бих искала да пиша роман и хората смятат, че говоря за нигерийско преживяване - говоря с моя опит, към нещата, които ме интересуват, и това е всичко, което мога да направя.
Оинкан Брейтуей
Болката е неизбежна от тази гледна точка, но страданието е незадължителна екстра, произтичаща от нашите привързаности, които представляват нашия опит да се опитаме да отречем неизбежната истина, че всичко е непостоянно.
Оливър Бъркман
Да се стигне до вяра само въз основа на опит е неразумно, макар и не толкова глупаво, че да отхвърлиш вярата изцяло поради липса на опит... качеството на преживяването на християнина зависи от качеството на неговата вяра, точно както качеството на вярата му зависи от своя страна от качеството на разбирането му за Божията истина.
Ос Гинес
Опитът ни показва, че сигурността не се крие в оръжия, огради или армии.
Оскар Ариас Санчес
Ако бях чакал да разбера кой съм или за какво съм, преди да започна да "да бъда креативен", добре, все още щях да седя наоколо и да се опитвам да разбера себе си, вместо да създавам неща. Според моя опит ние разбираме кои сме ние, когато правим нещата и вършим нашата работа.
Остин Клиън
Обичам да плаша хората и ми е приятно да ме плашат. Вълнуващо е. Готино е да имаш опит с някого, когато го предизвикваш и той се страхува, а след това те обича и е пораснал. Когато това ми се случи, се чувствам толкова благословен, ако някой е отворил света ми малко повече.
Отеса Мошфег
Има много умни хора, които са наистина замислени и пишат наистина интересни неща, но не това искам да правя. Никога не съм се чувствала като това, за което съм призована. И трябва да рискувам да прозвуча наистина арогантно, когато казвам това, защото съм ходила в училища на Бръшлянова лига и съм била привилегирована по всички тези начини в света на идеите, но не съм толкова умен, колкото си мислите. Всъщност не завися от това, което научих в колежа, за да напиша книгите си. Това бяха само части от моя житейски опит.
Отеса Мошфег
Изглежда, че животът, за да се поддържа, трябва да се бунтува толкова често срещу непрестанните опити на човека да овладее своите ирационални сили с ума си.
Ото Ранк
Интелигентността е опасна. Интелигентността означава, че ще започнете да мислите сами; ще започнете да се оглеждате сами. Няма да повярвате в писанията; ще повярвате само в собствения си опит.
Ошо
Съобщенията от телевизиите изглеждат правдоподобни до тогава, докато не осветяват нещо, с което ти си запознат от личен опит.
Павел Дуров
Когато има доверие, конфликтът се превръща в нищо друго, освен в търсене на истината, опит за намиране на възможно най-добрия отговор.
Патрик Ленсиони
Бил Клинтън не е лицемер. Ако човек вярва, че е справедливо и морално да се преразпределя богатството, няма нищо лицемерно в опитите му да преразпредели част от това богатство върху себе си.
Патрик О'Рурк
Наистина няма недостатък за пътуване, освен малко закъснение и изцапана банкова сметка. Малка цена за опит от милион долара.
Патриша Шулц
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
44
Следваща